«Я більше не хочу робити уроки!»: батьки радіють, що діти з понеділка підуть до школи

«Я більше не хочу робити уроки!»: батьки радіють, що діти з понеділка підуть до школи
  • Деякі батьки вінницьких школярів втомилися від карантинно-освітніх каруселів і відверто заявляють, що відмовляються вдома з дітьми вчити уроки.
  • Про це говорять журналістам, пишуть гнівливі дописи у соцмережах.
  • В департаменті освіти Вінниці вирішили відновити повноцінний навчальний процес у школах.

Перший карантин став випробуванням для нашої освіти: система виявилась неготовою, і менш як 30% дітей змогли якісно навчатися, констатують фахівці. Найбільшим подвигом для вчителів стала пришвидшена ІТ-прокачка, яку вони пройшли переважно самотужки.  Проте онлайн-навчання — не просто уроки, записані на відео і викладені в інтернет, і не завдання по вайберу. Бо деякі діти до такого формату навчання швидко втратили інтерес і втомилися від освітньо-карантинних каруселів. Тому другий карантин, із дистанційним та змішаним навчанням став справжнім випробуванням для батьків школярів, оскільки освітній процес ліг на їх плечі.

«Онлайн навчання мало не довело до істерики»

«Я більше не хочу робити уроки!» В себе на фейсбук сторінці заявила відома вінницька дизайнер Світлана Теренчук. Бізнес -леді разом з чоловіком, актором, шоуменом та ведучим Олександром Тренчуком виховують 10-річного сина Тимура. Хлопець, окрім навчання  багато часу проводить в репетиційній залі, оскільки є чемпіоном з хіп-хопу. В карантин школяр часто залишається дома один, через зайнятість батьків. Ввечері шкільну програму разом із сином вивчає і мама.

Відео дня

«Онлайн навчання в минулому семестрі мало не довело мене до істерики,— поділилася дизайнер. — Допомагаючи синові з уроками, втрачала нерви і хороші стосунки з дитиною Нехай оцінки будуть гірші, проте  син навчиться бути самостійним».

— Справа навіть не в учителях, а в самій програмі, — розповідає Свтлана Теренчук, — Теми, які задають, часом не знайти ні в підручниках, ні в інтернеті. Це все падає на плечі батьків, які мають штурмувати всі шкільні предмети, щоб допомогти своїм дітям зробити уроки.

Допис дизайнера почали коментувати інші мами. Хто давав поради, дехто відверто втомився від онлайн навчання всією родиною.

«О, дааа Света! Я навіть на мітинг ходила, щоб школи відкрили, бо двоє дітей в онлайн, це застрілитись можна»,— прокоментувала допис дизайнера вінничанка Тетяна Мельник.

«Це дуже важко! І дитині і нам. Справжнє випробування крізь сльози...з обох сторін.. Беремо вчителя, який займається додатково з дитиною», — додала свій коментар  Наталя Кравець.

«Батькам теж потрібно атестат видавати разом з дитиною, після випуску з школи», — пожартувала Алла Нечипорук.

Громадський активіст Володимир Затайдух теж запостив фото з підписом «Ось таке воно, дистанційне навчання», на якому батьки з підручниками намагаються розібратися в шкільних темах.

Під час телефонної розмови з журналістом, ці самі батьки розповідали, як вчителі рідко проводять повноцінні онлайн уроки, лише кидають у вайбер-групм домашнє завдання і тему для опрацювання. Дорослим доводилося вивчати уроки з тих чи інших предметів і розповідати дитині. Відповідно, якість знань і оцінки знизилися. Вчителі в приватних розмовах теж говорять, що часто в навчальних закладах поганий інтернет, тому онлайн урок провести важко,самі не мають гаджетів для цього, та й втомилися всі учасники навчального процесу від карантинних занять, що тривають майже рік.

З понеділка — за парти

Молитви батьків вінницьких школярів і педагогів були почуті. Попри те, що в Міністерстві освіти, через збільшення кількості випадків інфікування коронавірусом в Україні, знову закликали  перевести учнів на дистанційне навчання на два тижні, у Вінниці вирішили інакше. Вчора ввечері, четвертого лютого, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення, що з понеділка, восьмого лютого, школи міста повернуться до звичайного графіку навчання, і діти знову займатимуться в класах.

— Погоджуюся з думкою, що ніщо не замінить живого спілкування з учителем, що дітям потрібна соціалізація, і я розумію, як важко батькам, — говорить директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.— До нас надходило багато звернень як від батьків, дітей, так і вчителів, щоб ми відновили навчання у школах у звичайному режимі, — Ми моніторили ситуацію в навчальних закладах щодо захворюваності і прийняли рішення — повернутися до того графіку навчання, який був до карантину. Хочу зазначити, що в школах будуть суворо дотримуватися усіх протиепідемічних рекомендацій, а при перших проявах хвороби — і вчителі і діти відправлятимуться на самоізоляцію.

 

Читайте також:

Дистанційне навчання: як вчитись за комп’ютером, щоб не зіпсувати зір

Стартує реєстрація на ЗНО 2021. Графік тестування, ціна та обов'язкові предмети

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Анна Андреева

    Мені було боляче й розбите серце, коли сім місяців тому між мною та моїм чоловіком у моєму шлюбі сталася дуже велика проблема. настільки жахливий, що подав справу до суду на розлучення. він сказав, що більше ніколи не хоче залишатися зі мною і що більше не любить мене. Тож він зібрав речі з дому і змусив мене та моїх дітей пережити сильний біль. Я намагався всіма можливими способами повернути його, після довгих прохань, але безрезультатно. І він підтвердив, що прийняв рішення і більше ніколи не хоче мене бачити. Тож одного вечора, повертаючись з роботи, я зустрів свого старого друга, який шукав мого чоловіка. Тож я йому все пояснила, і він сказав мені, що єдиний спосіб повернути свого чоловіка — це відвідати чародійця, тому що він справді це теж зробив. Тому я ніколи не вірив у магію, але мені нічого не залишалося, як слідувати його пораді. Потім він дав мені адресу електронної пошти заклинателя, якого він відвідав. [email protected]. Наступного ранку я надіслала електронного листа на адресу, яку він мені дав, і заклинатель запевнив мене, що я поверну свого чоловіка протягом наступних двох днів. Яке дивовижне твердження!! Я ніколи в це не повірив, тому він поговорив зі мною і сказав мені все, що я мав зробити. Потім я роблю їх без збільшення, тому наступні два дні, на диво, мій чоловік, який не дзвонив мені протягом останніх 7 місяців, дзвонив мені, щоб повідомити, що він повертається. Так дивно !! Тож він повернувся того ж дня, з великою любов’ю та радістю, і вибачився за свою помилку та біль, який він завдав мені та моїм дітям. Тоді з того дня наш зв’язок став міцнішим, ніж раніше, за допомогою чудового заклинателя. Тому я пораджу, якщо у вас виникнуть проблеми, зв’яжіться з доктором алаба на електронну адресу: [email protected] або зв’яжіться з ним у WhatsApp та Viber за цим номером: +1(425) 477-2744.......

  • Meirav Meirav Azoulay

    Привіт, друзі. я і моя колишня розлучилися 1 рік і 2 місяці тому, і я була на шостому місяці вагітності. Ми обоє любимо один одного, і це було для мене шоком, і це справді розбило мені серце. Я спробував зателефонувати йому, і обидві лінії були роз'єднані. Я намагався зв’язатися з ним у соцмережах, але він видалив мене від них. Я намагався зв'язатися з його батьками, і вони сказали мені, що їх син сказав, що він мене не любить і не хоче бачити мене, і вони не знають, що не так. Я плакала і плакала щодня, бо дуже його любила. Поки я не народила і дитині не виповнився рік, я не могла повернути свою любов. Знову я розгубився. Я не знаю, що мені робити, і я також втратив роботу, і у мене немає грошей, щоб доглядати за дитиною. Я був нещасний у житті, тому я плакав до своєї сестри, сказав їй свою проблему і сказав, що вона знає про потужний приворот доктора алаби, який допомагає їй, коли вона не може завагітніти. Я зв’язався з ним електронною поштою, і він сказав, що допоможе мені, і сказав, що жінка наклала заклинання на мого чоловіка і сказала, що допоможе мені розірвати заклинання, щоб мій чоловік повернувся до мене назавжди, і воля буде моєю. Для мене було великим сюрпризом, що все, що він сказав, сталося. Мій чоловік негайно повернувся до мене і сказав, щоб я його пробачила. Щиро дякую цьому потужному та справжньому заклинателю. Я молюсь, щоб він прожив довго і зробив більше своєї чудової роботи. Якщо у вас є проблема, яка турбує вас у житті, вам слід зв’язатися з цим потужним гравцем заклинань! Він може вам допомогти. Він вас не підведе, ви можете зв’язатися з ним за адресою gmail: [email protected] або whatsapp: +2349071995123

    Ols Kat reply Meirav Meirav Azoulay

    и шо находятся лохи которые клюют на это?
  • Tamara Grankina

    Якщо дістанційне навчання організовано правільно - всі діти ( які хочуть навчатись) навчаються прекрасно  самостійно! Якщо дитина не хоче вчитись - вона  не вчиться хочь очно, хочь дистанційно. Дивно, що батьки не можуть дати ладу дома своїм же дітям - це ж результати вашого виховання!  Таке враженя, що є едине бажання: спихнути дітей у школи - і гарно, а що там буде -це вже вчителі відповідають, не батьки
  • Ksjusha Kiruha

    Не встигаю, працюючи, виконувати вдома функцію вчителя, якщо дитина на дистанційному, то не сама вдома з безліччю завдань. Нажаль, мами не на дистанційному.

keyboard_arrow_up