У Вінниці відкривають клуб для справжніх татусів «ТатоHUB»: що це таке, навіщо і коли?

У Вінниці відкривають клуб для справжніх татусів «ТатоHUB»: що це таке, навіщо і коли?
  • Перша зустріч клубу відбудеться 11 грудня.

  • Чоловікам будуть допомагати краще розуміти своїх дітей.

  • Реалізацію проєкту в Україні підтримує Європейський Союз, а Вінниця стала першим з чотирьох міст, де ідею втілять у життя.

Перший у Вінниці «ТатоHUB» для чоловіків, які хочуть стати ще кращими татусями, відкриє двері 11 грудня об 11.00 у холі ресторації «Нова провінція», що за адресою проспект Космонавтів, 30а (10 поверх). Участь безкоштовна, але за умови обов’язкової попередньої реєстрації

У нашому місті клуб для тат започатковує громадська організація «Бюро інституційного розвитку» спільно з громадською ініціативою «Вінницька матуся». 

—  Ідея «ТатоHUB’у» не особисто наша, її реалізовують в Україні за допомогою Європейського Союзу. Проєкт розрахований на два роки й у ньому беруть участь чотири міста — Київ, Запоріжжя, Одеса та Вінниця, — розповідає спеціалістка з комунікації проєкту «ТатоHUB» у Вінниці Катерина Шрамко. — Ми дуже хотіли, щоб такий проєкт був у нашому місті, бо тут завжди активно відгукуються на різні соціальні ініціативи. В результаті, ми виявились такими передовими, що саме у Вінниці відбудеться перший захід. 

Відео дня

У п’ятницю на чоловіків очікує розмова «Чого тату категорично не робити по відношенню до дитини?» з психологами Олегом Следьом та Олександром Дончуком. А для дітей у цей день передбачені різні цікаві майстер-класи та розіграш призів. Детальніше з програмою можна ознайомитися тут

Загалом організатори планують проводити по два заходи щомісяця. Приєднатися до клубу у будь-який момент можуть усі чоловіки, які вже є татами, незалежно від віку дітей, і чоловіки, які лише планують ними стати. Інформація про місце й час нових заходів «ТатоHUB’у» будуть публікувати на сторінках у соціальній мережі. 

— Ми підготували велику програму для тат. Це будуть як корисні лекції або coffemeet з експертами (лікарями, психологами і так далі), так і різні навчання у форматі ігор з дітьми. Наприклад, взимку це можуть бути лижні змагання, риболовля, відвідини тюбінгового парку, а влітку, коли дозволяє погода, пікніки й інші масштабні заходи на природі. Мені б дуже хотілося популяризувати це, щоб чоловіки звикли до такого формату клубу, — ділиться планами Катерина Шрамко. — Стосовно тем для розмов із фахівцями, ми, звичайно, будемо орієнтуватися на запити і потреби самих чоловіків. Наразі ми знаємо про три найбажаніші теми. Першу з них обговоримо вже цієї п’ятниці. Що стосується інших двох, то тат хвилює піклування про себе й чоловіче здоров’я та сексуальне життя у сім’ї. Ми обов’язково будемо спілкуватися про стосунки у родині, про те як змінюється життя, сексуальне в тому числі, коли народжуються діти та як парі приділяти час один одному. У «ТатоHUB’і» ми справді будемо торкатися величезної кількості питань, бо дуже хочеться позбутися поширених у суспільстві стереотипів про батьківство. 

За словами пані Катерини, ідея хабу вже знайшла підтримку серед вінничан.

— Наші вінницькі татусі дуже добре відгукуються на ідею проєкту. Для них це справді цікаво, вони хочуть спілкуватися з іншими татами у такому дружньому колі, обговорювати з фахівцями як взагалі бути татами, як долучатися до виховання дітей,  як розуміти й проводити з ними час. Навіть якщо чоловік не впевнений у своїх батьківських навичках, то у «ТатоHUB» йому обов’язково допоможуть, — переконана вона. — Дуже класно, що наші чоловіки розуміють усю важливість свідомого та відповідального батьківства. Будь-яка людина з пересторогою ставиться до всього нового, але ми віримо, що перші учасники хабу своїм прикладом залучать ще більше чоловіків, будуть популяризувати такий новий напрям у Вінниці. Я щиро раджу всім, хто поки лише приглядається до «ТатоHUB’у», не втрачати час і приєднуватися до клубу якомога раніше, щоб швидше почати отримувати нову інформацію, спілкуватися з однодумцями, обговорювати проблеми і свої враження та нарешті зрозуміти, що ви не одні.

Авторка: Дарина ДІДИК

Фото: Фейсбук-сторінка «ТатоHUB. Вінниця 1.0»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up