«Дивіться, нелюди, що ви наробили. Вас все одно знайдуть». В Іллінцях побили 17-річного юнака

«Дивіться, нелюди, що ви наробили. Вас все одно знайдуть». В Іллінцях побили 17-річного юнака
Богдан Мельник у надважкому стані, на вівторок, 24 грудня, запланована операція Потрібна допомога небайдужих
  • Богдана Мельника, 17-річного хлопця з Іллінців, знайшли працівники поліції охорони. Юнак лежав на землі без свідомості, стікав кров’ю.
  • У вівторок його оперуватимуть, у його сім’ї ще двоє хворих. Потрібна допомога небайдужих людей.

Пошкоджений череп і щелепа, вибиті зуби, зламаний ніс — і це ще не всі травми, що їх зафіксували лікарі у Богдана Мельника.

— Якщо керівництво Іллінецької ОТГ проігнорує і публічно не засудить цей злочин, ми прийдемо на сесію і нагадаємо депутатам, що безпека в громаді є важливішою, ніж прибирання сміття, — зазначив у розмові з журналістом 20minut.ua один з учасників АТО, якого зачепило за живе звіряче побиття юнака.

Два рази зупинялося серце

19 грудня Богдан повертався додому. По телефону сказав мамі, що хвилин через п’ять буде. Йти вже недалеко.

Відео дня

Мати хвилювалася, бо був пізній час. Через п’ять хвилин знову зателефонувала. Однак телефон сина уже не відповідав. Скільки не телефонувала — марно І тільки о третій ночі слухавку взяв незнайомий чоловік. Сказав, що він поліцейський. Що разом з коелгами знаходяться біля першої школи. Надають допомогу побитому хлопцю.

Юнаком, якого побачили поліцейські служби охорони, виявився той само Богдан, якого дома чекала мама.

Саме поліцейські надали першу допомогу і доправили хлопця до лікарні. За словами рідних Богдана, у хлопця два рази зупинялося серце. Перший раз його запустили поліцейські. Другий це зробили медики в реанімації районної лікарні в Іллінцях.

На вівторок запланована операція

Скаліченого хлопця доставили до дитячої обласної лікарні. Він у важкому стані.

На вівторок, 24 грудня, запланована операція. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер Юлія Дякун.

— Дитина у надважкому стані, — йдеться у повідомленні. — Лікарі борються за її життя. Потрібні ліки. У сім’ї дома ще двоє дуже хворих. До такої біди не були готові ні морально, ні матеріально.  

Волонтер повідомляє, що запланована операція з реконструкції обличчя.

— З такими ушкодженнями це буде справді ювелірна робота, — пише Юлія Дякун. — Вартість пластин і спеціальних матеріалів приблизно 50 тисяч гривень. Це надтерміновий збір. Давайте врятуємо хлопчину!

Збір коштів оголосили також рідні Богдана. За словами Юлії Дякун, вона домовилася з сестрою постраждалого хлопця, що всі кошти, які збирає волонтер, витратять на операцію, а ті, що збирають рідні — використають на ліки і реанімацію.

Висновки лікарів - страшно читати. Рідні просять оприлюднити їх, аби не виникали підозри стосовно критичності ситуації.І не тільки для цього.

 

Надалі ці документи знадобляться для розгляду справи у суді. Що зафіксовано, як ккажуть, по гарячих слідах, неможливо буде переписати чи спростувати.

Номери рахунків для переказу коштів на лікування покадіченого юнака знайдете в кінці тексту.

Покарання має бути публічним

Дільничний інспектор поліції Іллінецької ОТГ Олександр Недошовенко у розмові з журналістом 20minut.ua повідомив, що йому відомо про цей страшний випадок. На жаль, подробиць поліцейський не знає, бо в цей час перебував на навчанні у Львові. Щойно повернувся додому. Іллінці місто невелике і тих, хто вчинив побиття з такою жорстокістю, все  одно знайдуть.

—Знаю від колег, що за цим фактом уже порушено кримінальне провадження, — говорить дільничний. — Будемо працювати над встановленням підозрюваних.

Випадок жорстокості обурив багатьох в Іллінцях.

— Я б радив тим нелюдам спершу подивитися на фотографії, щоб побачили, що вони наробили, а потім добровільно прийти в поліцію, — каже один з мешканців Іллінців, колишній учасник АТО. — Запам’ятайте, покидьки, вас все одно знайдуть. Тільки за добровільне каяття, можливо, суд дасть м’якше  покарання.

Ще один атовець розповів про те, що вимагатимуть публічного покарання бандитів. За його словами, у громаді не повинно бути такого, щоб люди боялися вийти на вулицю.  

— На Донбасі хлопці йдуть під кулі, а тут сволота розпускає руки, — не стримує обурення чоловік. — Якщо керівництво громади залишиться байдужим до цього злочину, ми прийдемо на сесію і нагадаємо депутатам, що безпека в громаді є важливішою, ніж прибирання сміття.

Для тих, хто має можливість підтримати фінансово лікування 17-річного Богдана Мельника, називаємо номери рахунку — його сестри і волонтера:

  • 4149439391715103 — Олена Мельник;
  • 5168 7573 3976 8444 — Юлія Адамлюк (Дякун).

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (210)
  • Ольга

    Будь-ласка, відізвіться! Як Богдан?
  • Ольга

    Как мальчик?
  • Сергій Зелениця

    Земля кругла
  • Susanna Yahnienko

    Мені погано стало від цієї новини! Наче ножем по серцю. Давайте всі допоможемо, цьому юнаку вижити!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up