До 500 грн щомісяця. Як оформити виплату жителям сіл біля Вінниці

До 500 грн щомісяця. Як оформити виплату жителям сіл біля Вінниці
Мешканцям новоприєднаних сіл не потрібно їхати за муніципальною виплатою до Вінниці. Подати документи і заяву можна у своїх сільрадах
  • До півтисячі гривень щомісяця виплачують мешканцям Вінниці, які мають менше двох тисяч доходу. Виплати нараховують на картку чи поштове відділення.
  • Програму продовжили і на 2021 рік. Плюс, її учасниками можуть стати жителі семи сіл, що приєднали до Вінниці.
  • Хто може отримати гроші, куди звертатись та який перелік документів?

Вінниця — єдине місто, яке зробило муніципальні доплати пенсіонерам та іншим людям, в яких доходи менше 2000 гривень. І у 2021 році цю виплату стануть отримувати жителі громад, які приєднали до вінницької громади. Йдеться про мешканців Щіток, Писарівки, Гавришівки, Стадниці, Вінницьких Хуторів, Малих та Великих Крушлинців.

«За нашими підрахунками це ще близько двох тисяч вінничан. У бюджеті громади загалом передбачено 12 мільйонів гривень на виплату міських доплат у січні-березні», — повідомили у фейсбуку мера Вінниці Сергія Моргунова.

Також службовець повідомив, що середній розмір допомоги — 360 гривень. І її можна оформити через «Прозорий офіс» (Замостя) на Замостянській, 7 або на віддалених робочих місцях адміністраторів, які розмістили на території колишніх сільських рад у приєднаних селах.

Відео дня

Записатися на прийом та отримати додаткову інформацію можна за телефонами: (0432)50-86-72; 50-86-81; 50-86-64 50-86-77.

Мешканці Вінниці та Десни, які отримували муніципальні виплати у 2020 році, продовжать їх отримувати і в 2021-му. Повторно подавати пакет документів не треба.

Нюанси

Раніше ми розлого описували процедуру та нюанси призначення муніципальної доплати. А тепер коротко про головне:

Муніципальну доплату виплачують щомісяця. На це витрачають гроші бюджету міста.

Право на доплату мають непрацюючі пенсіонери з пенсією до 2000 гривень; непрацюючі люди, які отримують соцдопомогу та не мають права на пенсію; особам з інвалідністю; непрацюючим людям, що мають інвалідність з дитинства; людям, що доглядають за важкохворою дитиною.

Розмір виплати розраховується як різниця між сумою 2100 гривень та доходом людини до 2000 гривень. Наприклад, якщо пенсія складає 1900 гривень, то розмір муніципальної доплати складе 200 гривень (2100-1900). 

Люди, які виховують дітей з інвалідністю підгрупи «А» і які не досягли повноліття, отримують фіксований розмір виплати — 500 гривень на місяць, незалежно від рівня доходів.

Важливо: 

  • Муніципальну доплату зможуть отримати жителі Вінниці та приєднаних сіл. Ці люди мають бути на обліку в департаменті соцполітики міськради та отримувати державні виплати: наприклад, пенсія або соцдопомога за віком.
  • Міські виплати рахуватимуть в сукупний дохід сім’ї. А отже, вона впливатиме на розмір субсидії.

Перелік документів

  • Щоб отримати муніципальну виплату треба у «Прозорому офісі» чи у сільраді заповнити заяву про призначення такої допомоги на ім’я міського голови, і надати копії таких документів (з пред’явленням оригіналів):
  • Паспорт громадянина України, або інший документ, який підтверджує громадянство України; 
  • Довідка про ІПН або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття номера облікової картки платника податків та мають відмітку у паспорті); 
  • Свідоцтво про народження дитини (в разі потреби); 
  • Пенсійне посвідчення (в разі потреби); 
  • Довідка про відкриття особового рахунку в установі уповноваженого банку, у разі виплати муніципальної щомісячної доплати через банківську установу. 

До цього переліку пенсіонери мають надати довідку про розмір пенсії за минулий місяць, який передує місяцю подачі заяви.

Є три причини, чому можуть відмовити у призначенні муніципальної доплати: заявник не надав згоду на обробку персональних даних;   не є членом Вінницької міської об’єднаної територіальної громади; отримує пенсійну виплату/соціальну допомогу, розмір якої перевищує 2000 гривень.

Ознайомитись з рішенням міськради, яким прописали порядок призначення виплат, можна за цим посиланням.

 

До 24 січня в Україні запроваджений суворий карантин. Що працює у Вінниці під час локдауна? Інструкція в картинках від «20хвилин»

 

Читайте також:

Як змінити газового постачальника. Досвід вінничанина

Які дороги відремонтують і побудують в 2021 році? Перелік по вулицях

Зарплати, тарифи та пенсії, що будуть для вінничан у 2021 році

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up