Головного «дорожника», який був затриманий на хабарі, звільнили з посади. Хто на його місці?

Головного «дорожника», який був затриманий на хабарі, звільнили з посади. Хто на його місці?
фото СБУ, день затримання Ігоря Алексєєва на хабарі
  • Про те, що начальника вінницької Служби автомобільних доріг Ігоря Алексєєва звільнили з посади, у соцмережах повідомляють активісти. 
  • Поки на місце Алексєєва призначили тимчасово виконуючого обов'язки, іншого працівника Служби.

«Команда громадських організацій «Комітет безпеки руху», «Агенти впливу», «Ревізія влади» і від себе особисто, щиро вітаємо начальника вінницької Служби автомобільних доріг Ігоря Алексєєва зі звільненням! Бажаємо йому гарної, рівної, а головне якісної дороги на пенсію, яку бажаємо провести у веселій компанії слідчих і суддів», — побачили ми такий допис 14 січня у керівника громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимира Черкаса.

Вже екс-начальник вінницької Служби автомобільних доріг Ігор Алексєєв, нагадаємо, не вперше покидає свою посаду зі скандалами. Алексєєв в 2016 році на посаді начальника Служби отримав догану від «Укравтодору» за невиконання своїх професійних обов'язків.

Відео дня

У жовтні 2016-го його звільнили з посади начальника за п.3 ст. 40 КЗпП (систематичне невиконання покладених на нього обов’язків). Проте всі ці роки Алексєєв судився за поновлення на роботі.

— Ми знаємо, що Алексєєв відновлювався на посаду через суд. Керівництво у Києві, починаючи з Міністерства і закінчуючи самим «Укравтодором», не бачило його після звільнення, — говорить Володимир Черкас. — Поки він судився, на його місці був Ігор Корольчук. 

Ігорю Алексєєву таки вдалось відновитись на посаді, і наприкінці 2019-го він повернувся до виконання своїх обов’язків. Про те, що відповідно до наказу «Укравтодору», на підставі постанови Верховного Суду, його відновили, читаємо на сайті Служби. 

Але вже менш ніж за рік, у жовтні 2020-го, його спіймали на хабарі. Керівник служби автомобільних доріг у Вінницькій області пропонував очільнику ОДА хабар розміром у понад 4 мільйони гривень. Вирішити питання йому не вдалося — посадовця затримали та оголосили підозру. Проте за кілька днів він сплатив заставу в розмірі 3 мільйони 933 тисячі 800 гривень, зазначають в ухвалі Вищого антикорупційного суду (ВАКС) від 13 жовтня. Тривають слідчі дії.

— Зрозуміло, що у нього був ряд проблем від активістів та журналістів, адже всі говорили, що він не гідний цієї посади. Це все закінчувалося тим, що з тижня в тиждень, у той час, коли він ховався на лікарняному, писали виговори офіційно. Після третього такого виговору його нарешті звільнили, — коментує Володимир Черкас. 

На сайті Служби автомобільних доріг у Вінницькій області бачимо, що в.о. начальника призначено 14 січня. Ним став Ігор Жебелев. Він з грудня 2017 року заступник начальника відділу з ремонту та експлуатаційного утримання доріг. З квітня 2018-го Жебелев займав посаду заступник начальника з будівництва та ремонтів автомобільних доріг. 

Ми зателефонували у прес-службу Служби у Вінницькій області, номер, якої вказаний на офіційному сайті. Варто сказати, що додзвонитися туди вдається не першого разу, а коли вдається, то слухавку піднімає жінка, яка не захотіла представлятися. 

— Так, Ігоря Жебелева призначили в.о. 14 січня. Він був виконуючим обов'язки у час, поки йшло розслідування над попереднім начальником. Він справляється з своїми обов'язками, тому його і призначили. Призначає начальників Державне агентство автомобільних доріг України, — сказали нам у прес-службі. 

За словами керівника громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимира Черкаса, призначили виконуючого обов'язки формально, бо потрібно було когось назначити. 

— Якщо чесно кажучи, я не вірю, що у цю Службу прийде хтось цілком чесний і порядний, який буде всі гроші пускати тільки на дороги. Проте у будь-якому випадку, на мою думку, добре, що змінюють Алексєєва. Може, ми й помиляємося, і призначать когось порядного. Будемо на це сподіватися, як мінімум, — додає Черкас. 
 

Читайте також: 

Справа з хабарем: головного дорожника Алексєєва відпустили з-під варти за 3.9 млн гривень

Не вдалося «порєшать». Затримали начальника служби автомобільних доріг області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Aleksandr Martunuyk

    Якби у нього було прізвище Алексман,  то б пішов вище по карєрній драбині
  • Николай Колодеев

    Підстава😀
  • Римский Александр

    И фсё?!
  • Сергій Сазонський

    Прийде новий хабарник?

    Igor Baroni reply Сергій Сазонський

    Сергій Сазонський 1000000000000х0х%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up