Граната зірвалася в його руках невипадково. Результати розслідування смерті на Бригантині

Граната зірвалася в його руках невипадково. Результати розслідування смерті на Бригантині
  • Наприкінці минулого року, 21 грудня, перехожий помітив тіло чоловіка на Бригантині та викликав поліцію.
  • Труп був обгорілий, тому говорили, що чоловіка могли вбити деінде, а потім привезли на безлюдне місце, щоб спалити.   
  • Більше місяця минуло відтоді. Які результати розслідування й чи є вже висновки судово-медичної експертизи?

Після того, як на Бригантині знайшли труп чоловіка, місцеві мешканці припускали: тіло могли повезти звідкись і кинути тут, в заростях. Вибуху гранати, яка мала б гримнути на весь мікрорайон, люди не чули. В поліції тоді попередньо коментували так: чоловік загинув від розриву гранати, ймовірно, підірвався з необережності або в такий спосіб наклав на себе руки.

Репортаж з місця, де з обіду до вечора 21 грудня працювали експерти, криміналісти, кінологи і слідчо-оперативна група, дивіться в цій публікації: «Обгоріле тіло чоловіка знайшли на Бригантині. Що там відбувається?».

Пізніше, нагадаємо, поліція попередньо коментувала, що смерть знайденого обгорілим 47-річного вінничанина не схожа на насильницьку. Під час огляду місця події знайшли чеку та уламки гранати. Обстеження території також показало: інших слідів біля загиблого немає, тобто прийшов він на Бригантину сам й на тому ж місці, де був знайдений, і підірвався.

Відео дня

— Слідчі встановили, що чоловік загинув від вибуху гранати, яка знаходилась в його руці. Відтак, основними версіями слідства є самогубство або нещасний випадок внаслідок необережного поводження з боєприпасами, — сказали у відділі комунікації поліції Вінницької області в грудні.

В рамках розслідування провадження про умисне вбивство (статтею 115 Кримінального кодексу України кваліфікують усі раптові смерті, які потребують з’ясування обставин), призначили експертизи. Відтоді минуло більше, як місяць. Редакція «20 хвилин» дізналася в поліції, чи є вже висновки судмедекспертів.

— Кримінальне провадження ще розслідується, тому що немає поки що результатів експертизи, — сказала речниця поліцейського главку Анна Олійник. — Однак проведені вже слідчі дії дають підставу говорити про те, що це було самогубство. Принаймні, це основна версія, тому що характер отриманих тілесних ушкоджено від розриву гранати свідчить про те, що сторонніх осіб там не було, не було зафіксовано на місці ознак, що там був хтось сторонній. Так, спочатку думали, що людину вбили, підпалили. Але це все не знайшло свого підтвердження. Ті ушкодження, які чоловік отримав, — від розриву гранати. Вона не була кинута. Вона ним була приведена в дію.

Від вибуху у руках в чоловіка не було частини кінцівки. Від вибуху у руках він, виявляється, і був обгорілий. І основна версія тепер одна — самогубство, а не необережне поводження з боєприпасом. 

Слідство мало б дізнатися, де вінничанин, що не мав стосунку до АТО, дістав гранату. Швидше за все, придбав у якогось злодія. Втім, навряд чи продавця встановлять. Зброю не купують при свідках, а той, хто це зробив — вже нічого не розкаже.

— Спілкувалися з родичами загиблого чоловіка, є свідчення їхні, — додала також Анна Олійник. — Ці свідчення та усі інші результати розслідування у сукупності дають підстави говорити, що чоловік хотів покінчити з життям і зробив це. Звісно, остаточне рішення про те, чи закривати справу, чи продовжувати слідство, буде прийняте за результатами судово-медичної експертизи. Її висновків очікуємо.  

 

Читайте також:

Розбещення чи згвалтування — дитина не винна! Поради батькам, чиї діти стали жертвами насилля

Психічно хворий зарубав матір, поки медики швидкої чекали надворі поліцію. Чому так сталось?

Фальшиві гроші пропонують купити в Telegram. Ми дізналися, правда продають чи це шахрайство

Вбивство на окружній. Винесли вирок чоловіку, який завіз дружину до лісу й там зарізав

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Торон Туй

    Граната "зирвалася"?? Яфшоке....
  • Ols Kat

    Слідство повинно дізнатися, де він взяв гранату. Навiть якщо придбав у якогось злодія. Навiть якщо не при свідках. Продавця ТРЕБА знайти!

    Андрей Ткачук reply Ols Kat

    яким чином? спитати у екстрасенсів?

    Ols Kat reply Андрей Ткачук

    У правоохоронцiв свої методи. Я їх всi не знаю. Але я принаймнi знаю, що вони можуть направляти запити до операторiв зв'язку на предмет з ким розмовляв загиблий останнiй час. Вони можуть опитувати знайомих загиблого, а також їх знайомих. Також у них обов'язково повиннi бути iнформатори у злочинному середовищi, з ними теж слiд працювати....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up