На Тяжилові оновили парк «Інтеграл». На це витратили майже мільйон гривень

На Тяжилові оновили парк «Інтеграл». На це витратили майже мільйон гривень
«Родзинкою» оновленої алеї є вуличні меблі: чотири столики з лавками, зроблені з бетону. Їх виготовили місцеві майстри / Фото Михайла Курдюкова
  • Проект, який переміг на міському конкурсі ще у 2017 році, нарешті реалізований.
  • Парк «Інтеграл» отримав вуличні меблі, алеї з плитки, лавочки тощо. І зокрема, тренажери для заняття воркаутом.
  • На закупівлю та установку всіх елементів витратили 934 тисячі гривень з міського бюджету.

Благоустрій парку «Інтеграл» був проектом, який переміг на міському конкурсі «Бюджет громадських ініціатив-2018». 

Проте його реалізацію поставили на паузу: на Тяжилові хотіли створити Палац спорту.

— Ми чекаємо готового проекту по спортивному комплексу, щоб дізнатися, скільки він займатиме місця, з якого боку, в якій кольоровій гамі. Аби не перероблювати благоустрій парку «Інтеграл» по кілька разів, — пояснював місцевий депутат Роман Андронійчук, який також є співавтором проекту.

Відео дня

Тепер у міськраді відзвітували, що благоустрій парку завершений.

«Роботи з реалізації проекту «Благоустрій парку Інтеграл» розпочались наприкінці літа. Тепер це місце стало улюбленою зоною відпочинку для місцевих мешканців. Тут  облаштували алею, встановили лавочки, урни для сміття. А також зробили майданчик з турніками для занять воркаутом, де полюбляють займатись спортом місцеві жителі. Облаштували освітлення та відеонагляд», — зазначили на сайті міськради.

За даними системи закупівель ProZorro, оновлення парку «Інтеграл» коштувало 934 тисячі гривень з міського бюджету. 

Виконавцем робіт є ФОП Колісник Олександр Петрович, який доволі успішно перемагає на тендерах — брав участь у 44 закупівлях, отримав підряди у 38 замовленнях органів влади. Більша частина цих закупівель, за даними Clarity Project, є будівельними роботами, на чому ФОП Колісник заробив 7,5 мільйонів гривень загалом.

Що з Палацом спорту

З будівництвом Палацу спорту не склалося: обрахованих 90 мільйонів гривень (за держпрограмою, по 30 мільйонів давали місто, область і держбюджет) виявилося недостатньо, щоб збудувати арену-трансформер на 2500 місць.

У 2020 році в ОДА представили новий проект — тепер вже пропонували на тому місці побудувати кілька невеликих комплексів ангарного типу. Зокрема, басейн з 10-ма доріжками на 50 метрів і 680 місць для глядачів; мультифункціональний спортмайданчик для міні-футболу, гандболу, волейболу, баскетболу та греко-римської боротьби і ще 680 місць для глядачів. А також критий тенісний корт зі 150 сидячими місцями й кілька тренувальних зал загального призначення. 

Чиновники сказали, що проект готовий, кошторисна ціна — 194 мільйони гривень, але на це не дали фінансування в держбюджеті. Тому поки спорткомплекс на Тяжилові відклали у «довгий ящик».

Понад 14 мільйонів гривень, нагадаємо, дають на реставрацію Будинку залізничників

 

Читайте також:

Чи потрібні Вінниці нові мости? Спеціалісти розповіли про доцільність їхнього будівництва

«Стіна намокає, на стелі — тріщина». Жителі будинку на Соборній бояться обвалу

Сквер Альтмана має буклет, ліхтарі для «Хіміка» — у 2020 році. Ремонт зон відпочинку у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Nord Kirsten

    я не спец, но бетонная лепнина и покрашенная арматура вряд ли стоят целый миллион гривен.

    Читач65 reply Nord Kirsten

    Не + дорожки
  • Тетяна Карук-Джига

    ДЯКУЮ ЗА ТЯЖИЛІВ.

    Читач65 reply Тетяна Карук-Джига

    Будь ласка
  • Ols Kat

    бетонная мебель - это круто!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up