Прокуратура зацікавилася тими, хто «поклав око» на цукрозавод в Іллінцях

Прокуратура зацікавилася тими, хто «поклав око» на цукрозавод в Іллінцях
У той час, коли на заводі завершували нинішній сезон, рейдери поспішали заволодіти часткою майна
  • Кримінальне провадження зареєстроване за фактом спроби рейдерів привласнити ТОВ «Іллінецький цукрозавод».
  • Повідомлення про це оприлюднила прес-служба обласної прокуратури.
  • Про кого з рейдерів уже відомо?

Про спроби протиправного заволодіння майном ТОВ «Іллінецький цукровий завод» в обласній прокуратурі дізналися з публікацій у засобах масової інформації. Про це розповіла 20minut.ua прес-секретар прокурора області Ірина Вихованець.

Встановили факт відсутності власника

— Прокуратурою систематично здійснюється моніторинг інформації у ЗМІ про кримінальні правопорушення та інші порушення закону з метою встановлення підстав для вжиття заходів прокурорського реагування, — каже Ірина Вихованець. — Так було і у випадку з ТОВ «Іллінецький цукровий завод».

За словами співрозмовниці, прокурори перевірили опубліковану інформацію у низці друкованих ЗМІ і на сайтах щодо спроби протиправного заволодіння майном ТОВ «Іллінецький цукровий завод». У публікаціях повідомлялося про вчинення фіктивних правочинів та реєстраційних дій з використанням документів, що містять недостовірну інформацію.

Відео дня

Наведену інформацію співставили з даними державних реєстрів. Таким чином встановили факт відсутності серед засновників ТОВ «Іллінецький цукровий завод» однієї з ймовірних потерпілих осіб, що свідчить про достовірність наведеної інформації у ЗМІ, а також наявність ознак кримінального правопорушення у діях певних осіб.

Як стверджує Ірина Вихованець, це стало підставою для прокурорського реагування.

І прокуратура області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 206-2 Кримінального Кодексу України (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

«Сліз не стримую, коли звучить гудок»

Директор заводу Юлія Десюк у розмові з 20minut.ua повідомила, що вони добилися ухвали суду на заборону подальшого проведення реєстраційних дій, що стосуються їхнього ТОВ.  

Керівниця сказала колективу, що захистять завод, встановлять тих, хто зазіхнув на майно.

— Не повірите, коли чую заводський гудок, сльози з'являються на очах, — каже Юлія Десюк. — Для мене заводський гудок звучить, як музика. На підприємстві я вже 16 років, і це повторюється кожного сезону.

Директор заводу висловила подяку правоохоронцям, які оперативно відреагували на їхню заяву. За її словами, патрулі цілодобово здійснюють контроль навколо заводської території.  

Але в реєстрі директором значиться уже інша особа. Зміни у запис внесені 27 листопада, якраз у день завершення роботи нинішнього виробничого сезону. Їх зробив реєстратор Брацлавської селищної ради.

«Думаю, це підставна особа»

Замість Юлії Десюк вписано інше прізвище — Сергій Удовенко. У цьому автор публікації пересвідчився на одному із сайтів, де здійснюють моніторинг реєстру даних вітчизняних компаній та судового реєстру.

— Думаю, це підставна особа, — каже співрозмовниця.

Поки що на заводі пильнують, аби на територію не проникли непрошені «гості», і намагаються встановити, хто стоїть за підготовкою рейдерського захоплення цукрозаводу.

Досудове розслідування здійснює обласна поліція на підставі заяви одного із співвласників про незаконне заволодіння часткою його майна.


Читайте також:

«У нас відібрали частину власності!» Рейдери мають намір захопити цукрозавод в Іллінцях

У музеї Пирогова у Вінниці побували понад 8,5 мільйонів гостей. Хто і як їх рахує?

Взяли в оренду майно майже на три мільйони, а не платять. Влада судиться з підприємцями

Тридцять хвилин на консультацію з «гарячих» питань бізнесу. Безкоштовно. Вам це потрібно?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Василь Назарчук

    Реєстратору яйця задати в двері і він розкаже все
  • Юрий Афанасиев

    За грати нечесть
  • Сергій Жичинський

    Прокуратура поклала око.Раніше олігархи клали,прокураторам не давали.Все нове давно забуте старе.Народ вухами хлопає а дядьки "працюють".
  • Александр Дорошенко

    как обычно прокурорские полицаи сбу и ктото из депутатов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up