Суд виніс вирок феменці, яка три роки тому підпалила у Вінниці декоративний трамвай Roshen

Суд виніс вирок феменці, яка три роки тому підпалила у Вінниці декоративний трамвай Roshen
Аліса Виноградова. З архіву 20minut.ua
  • Восени 2017 року одна із учасниць скандального руху Femen Аліса Виноградова демонстративно підпалила фотолокацію в центрі місті.
  • Судова тяганина тривала понад три роки. Яке рішення виніс суддя?

Нагадаємо, що восени 2017-го біля магазину «Рошен» на Соборній, напівоголена представниця скандального руху Femen Аліса Виноградова підпалила макет трамвая. Про це самі учасниці руху написали за кілька годин потому на своїй сторінці у Фейсбук. 

Своєю акцією дівчина висловила обурення фінансовими аферами тодішнього Президента України Петра Порошенка. На трамвайчик учасниця спалення тоді наклеїла напис «Tram to offshore».

Ось відео підпалу:

Відео дня

Вінницький міський суд засудив Виноградову до двох років обмеження волі і штрафу на суму 50 тисяч гривень, про це повідомив кореспондент сайту «Страна.ua», який був присутнім під час оголошення вироку. 

У матеріалі «Страни» йдеться, що 35 тисяч гривень від загальної суми штрафу є вартістю трамвая, а інші 15 тисяч — сума, яку витратили на експертизу. Захист Виноградової має 30 днів на оскарження рішення суду.

«Весна прийшла. Посадять всіх, крім тих, кого обіцяли. А колишній президент — олігарх Порошенко, звісно, втратив свій вплив в Україні, але зберіг його на суди у своїй маленькій латифундії, — місті Вінниці. Ми будемо оскаржувати рішення суду», — прокоментувала вирок Виноградова.
 

Читайте також:

Влада намагається заблокувати 20minut.ua, але Ви знайдете нас на 20hvylyn.com (20 хвилин)

«Волю Стерненку!» У Вінниці відбулася акція підтримки засудженого активіста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Александер Юрченко

    А де реакця пожарникiв , полiцii ? Якщо кожна курка буде палити мое  мiсто то безлад не зупинити ! Як на мене то вирок дуже мякий ,i полiтика тут вiдсутня , чиста уголовщина !
  • Козацький Бздюх

    Срочно взамуж надо ей было, а не заниматься.
  • Миздабули рагульский

    Сиське! Где же я был в это время :(
  • AK

    Адекватний вирок. Але походу їй мало, раз про таке заявляє.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up