Влада намагається заблокувати 20minut.ua, але Ви знайдете нас на 20hvylyn.com (20 хвилин)

Влада намагається заблокувати 20minut.ua, але Ви знайдете нас на 20hvylyn.com (20 хвилин)
  • В Україні намагаються заблокувати роботу 426 сайтів. Серед них — вінницький сайт 20minut.ua. 
  • Редакція 20minut.ua вважає це тиском влади на незалежну журналістику! 

Скажемо наперед — наша команда створила новий 20hvylyn.com, і завтра Ви зможете читати нас ще й за цією адресою. Запишіть її, будь ласка. Також підпишіться на нас в Телеграмі https://t.me/vn20minut або Вайбері, щоб гарантовано отримувати новини від редакції.

Чому? Сьогодні стало відомо, що слідча суддя Голосіївського районного суду Києва Катерина Плахотнюк винесла ухвалу від 04.02.2021, в якій говориться наступне:

«Накласти арешт на: майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Internet при використанні веб-ресурсів». 

Слідчий відділ надіслав цю ухвалу до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації. А та своєю чергою звернулась до провайдерів, щоб вони заблокували роботу 426 сайтів по всій Україні. У списку є і наш сайт — 20minut.ua. 

Президент медіакорпорації RIA Олександр Човган, в яку входить і сайт 20minut.ua, каже, що це прямий тиск влади. 

— Блокування 20minut.ua — це нахабне свавілля влади. У списку заблокованих сайтів дуже багато тих, які використовуються для брудного піару. Але наш сайт 20minut.ua знає кожен вінничанин, нам довіряють за чесні факти з 2005 року! Завдяки незалежності ми заслужили повагу і довіру мільйонів людей! Ми онлайн-ресурс №1 у Вінниці! А зараз нас намагаються заблокувати без пояснень?! — каже Олександр Човган, Президент медіакорпорації RIA. — Наші юристи вже займаються цією справою і будуть оскаржувати ухвалу судді, тому що це просто якась помилка. Також ми підключили міжнародну спільноту. Жодного звернення від слідчих не було. Жодного повідомлення. Я розцінюю це як шалений тиск на незалежну журналістику!" 

Генеральний директор RIA Media Олег Горобець каже, що поки що провайдер не відключив сайт. 

— Поки що сайт працює у звичному режимі. Провайдер нас ще не відключив. Ми дійсно шоковані тим, що ми потрапили до цього списку. Це просто якась помилка. Ми готові боротись проти такого свавілля, — каже Олег Горобець. 

 

 

Головний редактор RIA/20minut.ua Вадим Павлов каже, що до нього надходять десятки дзвінків з Вінниці та різних куточків України. Ніхто не вірить у те, що 20minut.ua потрапив до «чорного» списку. 

— Наша редакція завжди була незалежною і стояла в опозиції до будь-якої влади за будь-яких часів. Рішення суду і Нацкомісії ми сприймаємо як тиск на нашу редакцію, на незалежну журналістику! Я і мої колеги отримуємо десятки дзвінків. Люди шоковані цим рішенням суду. Але думаю, що це просто прикра помилка. Юристи вже займаються цією справою. Наш сайт і далі працює у звичному режимі і завжди буде доступний за запитом в гугл «20 хвилин», — каже Вадим Павлов. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up