Куди і за скільки вінничани можуть поїхати, щоб покататися на лижах, сноубордах чи тюбах

Куди і за скільки вінничани можуть поїхати, щоб покататися на лижах, сноубордах чи 
тюбах
фото з сайту «Буковель»
  • Чимало справжніх шанувальників активного відпочинку не уявляють своє життя взимку без лиж, сноуборда чи сноутюбів. 
  • Ми зібрали для вас місця, куди таки можна буде поїхати покататися на лижах взимку цього року та скільки це коштуватиме, враховуючи дорогу з Вінниці.

Тюбінг-парк Vinny Land

Попри те, що зима нас не радує снігом цьогоріч, у Вінниці є де покататися по снігу. Щоправда, таке місце лише одне  — тюбінг-парк Vinny Land, який знаходиться в селі Шкуринці. У тюбінг-парку можна покататися виключно на надувних тюбах. Як читаємо на сайті розважального парку, висота снігового покриву там сягає 1,5 метри.

Рівень пресованого снігу підтримують за допомогою спеціального обладнання, яке дозволяє працювати при плюсовій температурі тривалий час.

Відео дня

фото з сайту тюбінг-парку

Як дістатися?

Дістатися можна маршруткою, таксі або власним авто. Щоденно з 06.40 до 22.00 їздить маршрутне таксі №5а «П'ятничани-Шкуринці». 

Ціни

«Протасів Яр»

Покататися на лижах можна поїхати у столицю, там найпопулярніший гірськолижний курорт — «Протасів Яр». Там можна покататися на чотирьох трасах, які відрізняються складністю. 

фото з сайту курорту

Як дістатися? 

Знаходиться гірськолижний курорт у Києві, вулиця Протасів Яр, 23А (неподалік НСК «Олімпійський»). 

Ціни

Комплект лижного спорядження у день коштує 300 гривень, а сноубордичного — 350 гривень. Один підйом у святкові дні коштує 35 гривень, а абонемент на дві години — 250 гривень. 

«Сорочин Яр»

Ще один популярний гірськолижний курорт, не враховуючи Карпати, знаходить у Полтавській області. У відстані 14 кілометрів від Полтави. У цьому гірськолижному комплексі обладнали дві траси довжиною у 300 метрів, дитячий підйомник і тюбінг-трасу.

фото з сайту «Сорочин Яр»

Як дістатися?

З Вінниці їздять потяги у Полтаву, вартість квитка від 400 гривень за купе. Квиток на автобус з Вінниці коштує орієнтовно 500 гривень. А власною машиною доведеться їхати орієнтовно вісім годин. 

Ціни

Ціни на сезон-2022 такі: один підйом — 40 гривень, три підйоми — 100, п’ять підйомів — 140. На цілий день оренда спорядження для лижів чи сноуборда коштує 250 для дорослих та 220 для дітей.

«Буковель»

Попри не дешеву вартість проживання та оренду спорядження, «Буковель» є найпопулярнішим місцем активного відпочинку взимку. Цьогоріч сезон у цьому гірськолижному курорті відкрили 4 грудня, на новорічно-різдвяні свята, звичайно, тут кататися буде дорожче.

Для любителів лижної їзди тут чекає понад 60 кілометрів добре засніжених трас. Серед інших розваг — ковзанка, етнопарк і ярмарок, екстремальні гірки, спа-комплекс. 

фото із сайту курорту

Як дістатися?

З Вінниці можна їхати поїздом до Яремче, його вартість 240 гривень за плацкарт. А з Яремче вже на таксі можна дістатися в «Буковель». Їздять з Вінниці і автобуси, які завезуть вас прямо у пункт призначення, але їхня вартість дорожча — орієнтовно 500 гривень. Можна їхати власним авто, в дорозі ви проведете орієнтовно сім годин, або ж скористатися послугами «Бла-бла-кар», який обійдеться в 400-500 гривень з Вінниці. 

Ціни

На сайті гірськолижного курорту можна обрати собі одразу готель, ціни не найдешевші. За двомісний номер, що пропонують на сайті, доведеться заплатити щонайменше 2 200 гривень за ніч. Часто туристи обирають житло за межами «Буковелю», наприклад, у Поляниці чи Яремче, бо так обходиться дешевше. На Booking.com досить різноманітний вибір готелів на курорті від бюджетних варіантів за 800 гривень до люксу, де ніч коштує понад 15 тисяч гривень.

Щодо оренди спорядження, то для того, щоб покататися на сноуборді чи лижах вам потрібно буде заплатити за комплект орієнтовно від 200 гривень. 

Також на курорті діє система Ski-пасів, їх ціна відрізняється в залежності від сезону відпочинку. Високий сезон на курорті триває з 18 грудня до 1 січня та з 7 січня до 17 березня. З 2 до 6 січня триває святковий сезон. А з 18 до кінця сезону триває низький сезон. Абонемент на два дні поспіль у високий сезон коштуватиме 2 050 гривень. У святковий сезон вартість абонемента на два дні поспіль складе 2 650 гривень. 

«Драгобрат»

Це найвисокогірніший курорт України, і дещо дешевший, ніж вищезгаданий «Буковель». Він розташований на висоті 1400 метрів над рівнем моря. 

фото з фб-сторінки «Драгобрат»

Як дістатися?

На машині з Вінниці у Драгобрат потрібно їхати понад вісім годин. Поїздом доведеться їхати понад 14 годин до села Ясиня, квиток у плацкарті обійдеться в 200 гривень. 

Прибувши до села Ясиня, що у підніжжя Драгобрату, потрібно пересісти у повнопривідні позашляховик ГАЗ-66, які стрімко повезуть гірськими дорогами на полонину Драгобрат. Тривалість підйому орієнтовно 40-50 хвилин. 

Ціни

У високий сезон, який триває від 28 грудня до 11 січня, проживання у готелі, який належить гірськолижному комплексу «Драгобрат», у двомісному номері коштуватиме 1000 гривень з людини. Котедж вартує так само. На сайтах з бронювання готелів ціни орієнтовно такі ж. 

Вартість Ski-пасів для туристів, які не проживають на гірськолижному комплексі, буде вищою. Один підйом коштує 60 гривень, а абонемент на 50 підйомів — 1400 грн для дорослих.

Для тих, то проживає на гірськолижному комплексі «Драгобрат», один підйом для дорослого коштує 50 гривень, а абонемент на 50 підйомів для дорослих коштує — 1200 грн, а для дітей — 600 гривень. Орендувати лижі чи сноуборд коштує 150-200 гривень на день. 


Читайте також:

Як виглядала зима у Вінниці понад сто років тому: історики зібрали фото

Що робити, якщо у вас вкрали речі у магазині. Розповідає адвокат

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Volodymyr Ruzhytskyi

    З Бідняжками саме краще.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Александр Левицкий

    Походу кататься на нас будет омикрон )
  • Denis Satr

    На драгобрате уже второй год нет снега в декабре. Сейчас точно нет. Жилье там самое дешевое от 500 грн за человека а не за номер. В праздники от 800. Если покататься сейчас то можно только в Харькове есть комплекс искусственная горка и Буковица возле Трускавец. Там только нормально работают пушки. Буковель - вообще не вариант, дешевле поехать в Болгарию

keyboard_arrow_up