Що почитати? Які книги українською мовою вийдуть 2021 року

Що почитати? Які книги українською мовою вийдуть 2021 року
  • Для любителів почитати ми дізналися, які літературні новинки побачать світ у 2021 році
  • Окрім іноземної художки, зібрали список книг від українських письменників для дітей та дорослих.
  • Можете додати вподобані книги у власний список «Прочитати за цей рік»

 

Читання сприяє гарному самопочуттю, розвиває інтелектуальні здібності, покращує пам'ять та поліпшує гнучкість мислення. Провести вечір, гортаючи сторінки книжки допоможе розслабитися та осмислити багато речей.

Іноземна художня література для дорослих читачів

В лютому вийде друга книжка американського письменника Майкла Шебона «Телеграф авеню». Цей роман вперше побачив світ у 2012 році, зараз готується до перекладу українською мовою. В ньому автор порушив питання расової дискримінації у США. У головних героїв роману – професійних колекціонерів, є крамничка, де продаються платівки. Поруч з магазином починається будівництво торгового центру, яке ставить під загрозу існування справи усього життя друзів. Основна ідея роману «крутиться» навколо того, що раса людини не впливає на її почуття та вчинки.


Роман «Там, де співають раки» протримався у списку бестселерів The New York Times протягом року. Авторка Делія Овенс зоологиня та дослідниця тваринного світу написала свій роман у віці 69 років. У своєму творі вона розповіла історію про життя Кетрін Кларк. Дівчина виросла без матері на болотах Північної Кароліни. Тут про дорослішання, відчуття інакшості, кохання та перші розчарування у житті, а також зраду й помсту. Усі життєві перипетії авторка тісно переплела з розмаїттям природи. До речі, голівудська актриса Різ Візерспун планує екранізувати цей роман найближчим часом. Українською мовою книга вийде вже у квітні 2021 року.

В травні роман одного з майстрів каталонської прози  Жауме Кабре  «Голоси Памано» нарешті вийде в світ українською мовою. Книга вперше надрукувалася у 2004 році і одразу встановила рекорд в Іспанії за кількістю проданих примірників – їх було понад 100 тисяч екземплярів. У творі є кілька сюжетних ліній, зокрема зображення перших років режиму Франко, а також опис того, як Іспанія стала демократичною країною. Тут для любителів інтелектуального чтива знайдуться історії про героїзм серед відчаю, автор також майстерно зобразив, як люди здатні на підлість та зраду.

У червні українці зможуть почитати роман Марлона Джеймса під назвою «Чорний леопард, рудий вовк». Книга написана у жанрі фентезі і розповідає про світ Нігерії. Пригодницький роман та філософська притча, яка матиме продовження у вигляді трилогії розповідає про історію чоловіка, який опинився за гратами і має на меті розшукати хлопця. Основна думка думка твору направлена на пошуки миру та гармонії у світі, який тоне у війні, підлості та злості.
 


За роман «Нікелеві хлопці» автор Колсон Вайтхед у 2020 році отримав Пулітерівську премію. «Нікелеві хлопці» - це книга про геноцид, убивства та рабство, а також про суспільство, засноване цих «трьох китах». Події роману транслюють життя 1960-х років: чороношкірий хлопець Едвуд – приклад для наслідування – вступає в коледж, що стає винятком з правил у тогочасному суспільстві. Через певні обставини він згодом потрапив у виправній колонії, яку красиво називають «школа-інтернат» для хлопчиків. Тут йдеться про безмежну любов до життя, прагнення свободи та справедливості. Українською мовою книга вийде на початку осені, у вересні.

Відео дня


У романі «Клара і сонце» Кадзуо Ішіґуро звернувся до теми штучного інтелекту та людяності в тілі машини. За словами редакційного директора незалежного видавництва Faber & Faber, що готує до друку книжку у Великій Британії, роман буде «захопливим і дивовижним, але водночас таким, що відповідає всім попереднім творам письменника». Наразі книга готується до україномовного перекладу і читачі зможуть дізнатися всі подробиці з роману вже у другому півріччі.

Художня українська проза і поезія для дорослих читачів

  • Євгенія Кузнєцова, "Спитайте Мієчку"
  • Мирослав Лаюк, "Залізна вода"
  • Олена Стяжкіна, "Смерть Лева Сесіла мала сенс"
  • Юрко Іздрик, "Інші речі"
  • Дорж Бату, "Таємниця старого лами"

Українська дитяча проза

  • Євгенія Завалій, «Місія «Порятунок». Ведмеді»
  • Галина Вдовиченко, «З6 і 6 котів-рятувальників»
  • Ольга Войтенко, «У світлі світляків. Там, де тиша»

Читайте також:

Місця сили: де у Вінниці люди перезавантажуються від стресів
Коли всі вдома: як вінничани поєднують дистанційну роботу і виховання дітей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Max Fireline

    Дуже цікаво, треба буде переглянути якось,
    Особлива подяка авторці за цікаву підбірку,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up