Як проходитиме AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон та які дороги перекриють

Як проходитиме AUTO.RIA Вінниця Напівмарафон та які дороги перекриють

Вже зовсім скоро Вінницю чекає наймасовіша спортивна подія року. Для участі у забігах на довгі дистанції подали заявки більш ніж тисяча учасників, більшість з яких не вінничани. Як проходитиме забіг, коли перекриватимуть дороги та кому потрібно зареєструватись говорили сьогодні, 20 квітня, у Вінницькій міськраді.

- З кожним роком ми планували і мріяли про те, що в майбутньому зможемо провести марафон у Вінниці, - розповідає голова комітету по фізичній культурі та спорту міськради Сергій Краєвський  - Це були мрії, але сьогодні вони наближаються до реальності. У спільній співпраці з корпорацією RІА, вже на наступному тижні ми проведемо напівмарафон.

Марафон стартує наступної суботи, 28 квітня, від «Книжки». Заплановано забіги на три дистанції: 1,5 кілометри, 10 кілометрів та 21 кілометр. Для участі в забігу на довгі дистанції потрібна попередня реєстрація, яка триватиме до 23:00 24 квітня. Зареєструватись можна на офіційному сайті http://run.vn.ua/. На забіг у 1,5 кілометри реєстрація не потрібна. Номер учасника можна буде отримати безпосередньо у день забігу на площі Василя Стуса перед «Книжкою».

Відео дня

Участь у забігу на 10 кілометрів можуть приймати спортсмени з 16 років,  21 кілометр - 18 років.

На час проведення марафону дороги, по яких будуть проходити забіги на чотири години перекриють для транспорту, проїзд електротранспорту не перекриватимуть. Перекриття доріг планується з десятої години ранку.

- Хочемо перепросити за тимчасові незручності і пояснити мешканцям для чого ми це робимо, - розповідає генеральний директор RIA Media Олег Горобець. - Ми готові йти на жертви для того, щоб люди займались спортом і працювали над собою. Якщо людина працює над собою і займається своїм тілом, то очевидно, що вона не може не займатись своєю свідомість та своїм розумом. Вона починає читати, навчатись. Таким чином ми вирощуємо більш якісне покоління. Таким чином ми робимо наше місто більш конкурентно спроможним.

Детальний перелік вулиць, провулків та виїздів, де буде заблоковано рух, міська рада планує оприлюднити у вигляді рішення виконавчого комітету ВМР.

Детальніше маршрут можна роздивитись на сайті http://run.vn.ua/

Детальніше карту забігу можна роздивитись на сайті http://run.vn.ua/

За словами Олега Горобця, жителі вулиць, які перекриватимуться на час забігу, будуть повідомлені заздалегідь. По маршруту забігу будуть розміщені плакати, повідомлення про перекриття дворів помістять в дворах та навіть під двірниками автомобілів, що стоятимуть у дворах.

- Вінничани знають, що у місті досить різні перепади висот, - розповідає віце-президент вінницької федерації легкої атлетики Андрій Ковенко. - Наприклад, фініш по вулиці Магістратській йде на підйом. Аматору на цій дистанції може бути досить не просто долати цю відстань на десятому кілометрі.

За словами Андрій Ковенка, готуючись до напівмарафону, за день не потрібно вживати якусь важку їжу.

- У день забігу можна порадити зелений чай, мюслі, можливо банан, - каже Андрій Ковенко. - Можна бігти всю дистанцію з пляшкою води в руках, це не буде порушенням.  

- Чотири роки тому ми, в рамках акції «Вінниця біжить»,  вперше пробігли перший кілометр центром міста, - розповідає Олег Горобець. - На забіг прийшли більше трьох тисяч учасників. Ми були здивовані. Наступні два роки приходило стільки ж людей. Ми навчались, відкривали підводне каміння таких заходів,  місто звикало до забігів. Вважаю, що ми підійшли до напівмарафону органічно і перекриття вулиць пройде без особливих стресів, а люди будуть більш до цього готовими.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up