ВІН І ВОНА. Кохати нарциса, або довічний абонемент до психотерапевта

ВІН І ВОНА. Кохати нарциса, або довічний абонемент до психотерапевта
  • Чоловіки, що нас оточують, різні. Є гарні, є розумні, цікаві і гідні. Але що робити, коли всіх цих якостей у чоловіка надто багато і він їх активно виставляє напоказ?
  • Як бути, якщо вам трапився самозакоханий нарцис, і що варто про нього знати, перш ніж починати стосунки з таким персонажем?

Нарциси, як правило, дуже доглянуті. Одягаються завжди з голочки. Стежать за модою і завжди прагнуть бути кращими в своєму колі: мати кращий за інших вигляд, володіти ідеальними якостями і т. д. В галасливій компанії нарциси поводяться по-різному.

Обов'язково буде дві крайності: або він буде себе максимально виявляти і виставляти напоказ всі свої переваги, або вдасться до пасивного залучення уваги — сидітиме осторонь і спостерігатиме за подіями з поблажливим виглядом. На життєві проблеми чоловіки з нарцисичними нахилами реагують теж по різному, але не без крайнощів. Він може як повністю заперечувати наявність проблем, так і почати активно скаржитися, щоб викликати співчуття.

В особистому житті нарциси проявляють себе на повну. Навіть якщо до вас казково залицяються, не варто тішити себе ілюзіями. Як показує практика, нарциси не здатні любити. Всі їх стосунки нагадують гру в кохання, але не більше. За любов вони сприймають обожнювання і захоплення з боку дівчини. У своїй супутниці вони хочуть бачити доповнення своєї власної неперевершеності. Тому поряд з таким чоловіком рідко зустрінеш непривабливу даму.

Відео дня

Поки вони завойовують прекрасну половину, вони готові на подвиги і широкі жести. Але, як тільки вони одержують бажане, велика ймовірність, що вони стають байдужими, або ж в них прокидається тиран. Якщо такий чоловік прив'язується до дівчини, то йому потім дуже складно пережити і усвідомити розрив взаємин. Чому друга половинка хоче незабаром вирватися з обіймів самозакоханого самця? Бо дівчину почнуть душити такі стосунки, і вона намагатиметься вирватися з цих тенет. Єдиним безболісним виходом з таких взаємин буде переконати його в тому, що ви його не гідні і дозволити йому самому розірвати стосунки.

Ознаки чоловіка-нарциса в стосунках

Він привабливий. Нарцис не обов’язково має модельну зовнішність і ідеальні параметри. Але в ньому є щось таке, що притягує багатьох жінок, змушує їх страждати через нього. 

Вірить у свою зверхність. Такі чоловіки завжди вважають, що заслуговують більшого в цьому житті, ніж інші. Вони вважають себе унікальними геніями і оголошують бойкот тим, хто спробує порушити ці переконання.

Егоїстичний. Нарциса мало турбують потреби своєї жінки, він не поважає її почуття, але при цьому вимагає ідеального ставлення до себе. І плювати, що він завдає багато болю своїй дамі, змушує її нервувати і переживати через власні витівки.

Не вміє співпереживати. Відсутність емпатії — типовий симптом нарцисизму. Такі люди не можуть ставити себе на місце іншої людини, входити в її становище.

Вважає, що йому все можна. Він може поводитися не шанобливо по відношенню до своєї жінки, ображати і жартувати, але з собою не дозволить так обходитися ні за що.

Емоційно недоступний. Такий персонаж може закохатися, але далі поверхневих почуттів ця захопленість не зайде. Тому в такому тандемі завжди більше любить жінка. А нарцис дозволяє себе любити. Він дуже підступний і емоційно скупий. Добрі і ласкаві слова від нього навряд чи почуєш.

Нарциси дуже ревниві. Патологічно. Жінку вони ревнують не тільки до інших чоловіків, але і до роботи, захоплень, подруг. Таким чоловікам скрізь ввижаються зради. Пояснюється все тим, що самі вони завжди не проти піти наліво.

Він маніпулює. Експлуатувати інших — улюблена справа егоїстичних негідників. Такий чоловік прекрасно знає, що жінка від нього без розуму, тому вертіти нею можна як завгодно, ставити умови і ультиматуми, загрожувати, що піде від неї, якщо та не буде виконувати певні вимоги.

Нарциси агресивні. Такий чоловік вкрай емоційно нестабільний. Розгін від спокійного і солодкого до жорстокого тирана мінімальний. Іноді може здаватися, що в ньому живе дві абсолютно різні особистості.

Не сприймає критику. Критика убивчо діє на нарциса і викликає в ньому неадекватного агресора. Навіть найбільш незначне і невинне зауваження. Воно просто руйнує його уявлення про свою унікальність і геніальність.

Коментар

Наталія Ішкова, психотерапевт, сексолог, психолог:

— Геніальні самці — це довічний абонемент до психотерапевта. Вони відразу бачать слабкі і сильні сторони дам. Бачать клавіші душі, на яких вміють грати дивовижні мелодії так, що сама власниця клавіш буде  шокована від своїх можливостей. Вони вдало конфігурують своє спілкування під партнерку.   І якщо вам такий зустрінеться, жінки, бережіть їх... це  найкрутіші емоції в житті! Незабутній досвід гарантую.

Ну а далі, пані, біжіть від таких мачо до психотерапевта, в бібліотеку, в спортзал! Бережіть ваші роки! І не витрачайте на таких «настройщиків клавіш вашої душі». В кращому випадку — видряпаєтеся самі, завдяки вашим сильним якостям. У гіршому — невроз і «Здрастуйте, Наталя!» Я чекаю.

Нарциси — мій улюблений тип в дослідженні, вони як уповільнена бомба. А що буде далі? Далі ці кумедні хлопці своїми навичками і талантами в маніпулюванні заженуть в психологічну безвихідь, знищуючи вашу самооцінку. Ось такий буде кінець, тим «супер емоціям» на початку.

Якщо ви не музикант, щоб мати пряме розуміння про клавіші — не починайте мудрувати, як би ви на тому інструменті грали.

Якщо ви не в темі психологічних ігор і маніпуляцій, знайте: зачіпить вас на перший же гачок і буде вас тягати і розмазувати, а вихід — рік в психотерапії.

Завжди грають на рівні професійні музиканти, аналітики, політики. Психопатам просто дано, і в цього «дано» є теж обгрунтування. У кожній грі є правила, формула і виграш — то, заради чого гру розпочато. Здорово все це знати зі старту.

Психопати — це теж люди. Просто люди-бінго, позбавлені совісті, без почуття жалю, емоційні дальтоніки, що приходять в лють, якщо жертва вислизає, але не втрачають контролю над ситуацією.

— Навіщо ти так їх усіх мучиш, відверто брешеш? — питаю я.

Хочете почути відповідь?

— Та так, заради забави...

Брехня, підступність і маніпуляції — природні таланти психопатів. Вміння створювати незабутнє враження на старті стосунків — козирний туз. Його джокер — емоційна жорстокість, загорнута в плащ харизми, гострого інтелекту і катастрофічного чарівності.

У них немає поняття про співчуття до слабких. Хто слабкий — той і дурний.

То що ви отримаєте при спілкуванні з таким кренделем?  Відчуття, що ви в різних реальностях. Агресивні жарти. Проекції. Переносячи власні моральні установки і систему цінностей на нього, ви стаєте потенційною жертвою тривалої експлуатації. Знецінення для стимулювання конкуренції, щоб ви вже пішли в гору і з горя спилися, його завойовуючи.

Він так діє для того, щоб? Щоб управляти своїми емоціями і уникати інтимності, боячись скрутного становища. Прагнення до влади. Отримати ваш ресурс, сексуальний (фінансовий) зиск, ваші зв'язки, є навіть унікуми, та хоч поїсти за ваш рахунок. Заради нього суб'єкт йде на всі хитрощі. Дати мало, розповісти багато, взяти більше.

Зустрічали таких? Я зустрічала, вивчала їх прояви, спостерігала за ними, читала про них, слухала про них, мала досвід інтерв'ювати таких, лікувала від кохань після таких.

Одного разу, в різний час до мене в кабінет магічним чином прийшли чотири жінки, «відпрацьовані» одним і тим же чоловіком. Я довго не могла зрозуміти, що нас усіх об'єднує? Ім'я! До цих пір розбираюся з цим феноменом!

Не витрачайте своє життя на тих, хто не грає в ній ніякої ролі, хто зникає при труднощах, як птаха з гілки. Життя коротке, не розмінюйте його на негідників. Беріть по максимуму і не продешевіть з дешевим оточенням.



Читайте також

«Родина та діти роблять нас по-справжньому щасливими». Історії кохання знаних вінничан

Як вийти заміж за принца? Романтичні історії двох телеведучих з Вінниці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Торон Туй

    Если за газ платить может то и хрен бы с ним.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up