Як ефективно тренуватися в домашніх умовах? Розповідає вінницька фітнес-тренерка

Як ефективно тренуватися в домашніх умовах? Розповідає вінницька фітнес-тренерка
  • Для того, щоб займатися спортом не обов’язково ходити у спортзал. Якщо правильно організувати свій простір, то домашні тренування будуть не менш ефективними для здоров’я і красивого тіла.
  • Журналістка «20 хвилин» поспілкувалася з фітнес-тренеркою Іриною Нетребською і дізналася, як правильно тренуватися дома і що допоможе з налаштуванням.

Вінницька фітнес-тренерка Ірина Нетребська називає квартиру своєю другою спортивною залою. І додає, що для хорошого тренування насправді потрібно не багато. 

— Головне — мати бажання і кілька метрів вільної площі, — запевняє Ірина Нетребська. — Перевагою домашніх спортивних занять є те, що вони абсолютно безкоштовні й зручні, бо не потрібно добиратися до спортзалу.

Серед недоліків тренувань у квартирі дівчина називає недостатню мотивацію, неправильне налаштування і те, що вдома інші члени родини можуть весь час відволікати.

Відео дня

— Аби ці мінуси не заважали, дотримуйтесь простих правил: виділіть  трохи місця, щоб було зручно і просторо, — радить фітнес-тренерка. — Ще краще піти в кімнату, куди ніхто не буде заходити, або ж попередьте рідних, щоб деякий час вас не турбували й дали можливість позайматися спокійно. 

Фітнес-тренерка Ірина Нетребська

Ірина рекомендує одягати форму, щоб мозок розумів, що зараз буде відбуватися.

— Потім підготуйте девайси, з якими будете працювати. Це можуть бути гантелі, резинки, скакалка або навіть бутель з водою і стілець, — говорить вона. — Попри те, що це домашнє тренування, його потрібно теж продумати. Новачкам раджу перший час тренуватися по відеоуроках.

Не можна забувати і про взуття.

— Не важливо, який це вид тренування, — наголошує Ірина Нетребська. — Завжди потрібно взувати кросівки або кеди. Так ви вбережете себе від травм стопи і зменшите навантаження на хребет.

Щоб «квартирні» тренування принесли користь, займатись потрібно регулярно.

— Повноцінні тренування слід виконувати три рази на тиждень, а кожне тренування має тривати 50-60 хвилин. Не важливо чи це силове, чи аеробне заняття, — додає вона. — А ось маленькі комплекси на прес чи планку можна хоч щодня робити протягом 15-20 хвилин. І не забувайте про розминку!

Також важливо пам'ятати про правильний режим харчування. Від їжі, яку ми вживаємо протягом дня, досить сильно залежить результат. 

— Перед повноцінним тренуванням потрібно поїсти десь за годину-півтори. Це обов’язково має бути складний вуглевод, аби зарядити організм енергією перед фізичними навантаженнями, — пояснює фітнес-тренерка. — Після заняття також треба поїсти  приблизно через 30 хвилин, але вже більше білкової їжі.

Щоб підтримувати нормальний водний баланс, під час занять потрібно не забувати пити воду.

Крім того, слід налаштувати себе на тренування. Правильний настрой додасть мотивації і вам не захочеться припиняти заняття спортом.

— Щоб налаштуватися, потрібно одягнути речі, призначені саме для тренувань, — говорить Ірина. — Включіть улюблену музику, попросіть членів родини вас не турбувати і згадайте ще раз, для чого ви це робите. Не забувайте про розминку на початку і розтяжку в кінці тренування. Починаємо з голови й опускаємось нижче, закінчуючи стопами. Збільшуйте кількість разів і підходів поступово.

Фітнес-тренерка закликає не виснажувати своє тіло до втрати свідомості, бо від перевантаження немає ніякої користі.

— Все має бути з розумом і здоровим глуздом!

Пропонуємо подивитися відео з тренувань Ірини Нетребської й спробувати повторити вправи. Комплекси розраховані на 20-хвилинне заняття.

 

 

Фото надала Ірина Нетребська

 

Читайте також:

Як повернутися до занять спортом після свят? Порадами діляться вінницькі тренери

Лікування творчістю: як терапія малюванням впливає на жіночу сексуальність

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up