Жорсткий карантин введуть з 8 по 24 січня: які будуть обмеження?

Жорсткий карантин введуть з 8 по 24 січня: які будуть обмеження?

Кабінет Міністрів України запроваджує локдаун з восьмого січня на 16 днів. Відповідне рішення вже ухвалили. Карантинні обмеження торкнуться освітніх закладів, ресторанів та кафе, кінотеатрів, фітнес-залів та іншого бізнесу. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду повідомив про новий локдаун. 

«Це робиться для того, аби не допустити нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити зокрема й після новорічних свят. Тобто посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися й упродовж свят», — зазначив Шмигаль.

Відео дня

Під час локдауну будуть такі обмеження

1. Заборонено відвідувати заклади освіти, окрім дошкільної освіти та спеціальних закладів;
2. Кафе, бари, ресторани та інші заклади харчування не зможуть приймати клієнтів. Але можуть працювати навинос і здійснювати доставку.  
3. Кінотеатри, театри і інші культурні заклади мають на цей час закритись. 
4. Торгово-розважальні центри працювати не будуть. Але будуть працювати аптеки і продуктові магазини.  
5. Робота фітнес-залів теж буде під забороною.
6. Продовольчі і непродовольчі ринки будуть закриті. 
7. Масові заходи теж не можуть відбуватись у зазначений період. 

Транспорт

Роботу транспорту не зупинятимуть. Перевезення пасажирів буде можливе у межах сидячих місць. Стосується усього громадського міського, приміського і міжобласного сполучення. Внутрішні авіаперевезення будуть доступними. Також дозволяється виїжджати за кордон.  

Супермаркети і салони краси 

Аптеки, супермаркети, банки, пошта і готелі можуть працювати. Салони краси та перукарні мають працювати за попереднім записом без очікування всередині будівлі. 

Нагадаємо, що за вчора, 8 грудня, в Україні на коронавірус захворіло 12 тисяч 585 людей, з них 164 у Вінницькій області.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (65)
  • Владимир Северов

    С 1 по 7 все будут отдыхать, а потом ещё 2 недели отдыха.
  • Юрий Бочков

    у вьому світі карантин жорсткий інавіть коменданський час  у нас ПІР ВО ВРЕМЯ ЧУМИ всеодно нема де іза що лікувати то  помирать так з музикою
  • Селезньова Ірина

    Коли довбні при владі, а місцеві обранці не мають стальних яєць і при цьому підприємці ковтають це лайно то відбувається такий треш! До чого тут фітнес і басейни???!!! Ці ушльопки просто хочуть добити нещасний нарід! Замість того, щоб здорові (бо людина з будь-яким ступенем ковіду не доповзе до залу) підтримували фізичну форму, загартовувались і вели активний спосіб життя, їм не дають цього зробити, сидіть в чотирьох стінах. А ТРЦ???!!! Де там скупчення людей?! Чому закривають ринки?! Там не має скупчення, на відміну від черги, в Сільпо, де по двадцять душ до каси один одному в потилицю дихають! Недолуга влада якихось тупорилих істот!

    Ols Kat reply Селезньова Ірина

    МВФ не сказал, что делать, вот они и придумывают что в голову взбредет. То карантин выходного дна, то лохдаун
  • Віта Денисюк

    Вызвать такси за 3 секунды? Со Sprut возможно все!
    Кэшбэк до 60%
    Скачивай мобильное приложение по ссылке:  https://business.sprut.ua/ref-register/0d6d5920

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up