"Малахітового носорога-2010" виграв Максим Зотов

"Малахітового носорога-2010" виграв Максим Зотов
У Вінниці 18 грудня, відбувся поетичний конкурс "Малахітовий носорог", переможцем якого став головний редактор газет "RIA" та "20 хвилин" Максим Зотов.

Поетичний конкурс "Малахітовий носорог-2010" остаточно перетворився з камерної вінницької тусовки на літературну подію року. Вщерть заповнений зал турклубу "Меркурій", майже півсотні учасників та урізноманітнені призи підтверджують беззаперечність цього твердження.


Більшість представлених на конкурс творів були однаково гідні першого місця. Але цього разу володарем призової статуетки став головний редактор газет "RIA" та "20 хвилин" Максим Зотов. При підрахунку голосів, які віддавали за уподобаний вірш слухачі, його Givenchy ледь не поступився місцем іншому талановитому учаснику з Вінниці Володимиру Ліщуку. А Євгенія Більченко повезла у Києв грамоту, яку отримала за третє місце.


У рамках конкурсу підведені підсумки року сайту "ЛІТФЕСТ". Адміни ресурсу Поліна Городисська і Леонід Борозєнцев вивели на сцену Глорію Горе, Андрія Мединського, Вікторію Стегєреску, Макса Самокиша, Богдана Куценко, Світлану Ілініч, Євгенію Більченко, Юрія Крижанівського, Сонце-Місяця, Наталю Лощенову, Володимира Нікітіна, Ольгу Пошуруєву.

Відео дня
>У програмі вечора помітною подією стали виступи таких авторів - Юлії Броварної, Любові Лібуркіної (Чорі), Івана Шолохова, Миколи Позднякова, Сергія Вінницького, Олексія Мартиненко, Юлії Зотової, а також Сергія Міщука, Ганни Бороденкової та ін.

Вірш-переможець:

Givenchy
 

Нас учили прощать.
Ну, а мы научились прощаться. 
Застелили кровать 
Простынями вчерашней любви. 
Ведь куда не пойди - 
Все равно предстоит возвращаться, 
Заметая следы 
Стебельком придорожной травы. 

В лабиринтах морщин 
Заблудилось и мечется детство. 
Остывают борщи 
В жарких кухнях "твоих матерей". 
Наши чувства давно 
Развелись, но живут по соседству. 
Им всю ночь бъет в окно 
Свет рассеяных в хлам фонарей. 

Все дороги прямы, 
Кроме тех, по которым мы ходим. 
За стеною тюрьмы 
Тот же воздух: дыши - не дыши. 
Но пока ты со мной, 
Поливай эти робкие всходы 
Родниковой водой, 
Молоком... На крайняк, Givenchy!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Anonymous

    cheap New Era hats Fake Oakleys http://www.airmax2013.org/ http://www.nikeairjordan4.co.uk/ Ralph Lauren sale Fake Oakleys http://www.fakeoakley-sunglasses.net
  • Anonymous

    По поводу и т.п.: Ничего личного - по 2 причинам: 1-"носорог" у меня УЖЕ есть; 2-а я (отчасти см.п.1) и текста своего в этот раз не подавал; так вот, по делу получил Макс носорога,или нет. Кто пишет о "прогибании" организаторов феста перед спонсорами, тот ни хрена не понимает в процедуре определения победиталей. (Политикам, к примеру, до уровня честности данной процедуры - как до неба раком) Отмечу только 2 момента, могущих создать обратное впечатление: 1: как отмечал штандартенфюрер Штирлиц, запоминаются 1-я и последняя фразы( а "Живанши" как раз и угодило в "посладние"); 2: самый лучший текст элементарно хоронится несоответствующим исполнением. со мной такое случалось трижды - ну, не повезло, ну. фишка так легла - и что толку скулить об этом на форумах? ОДИН раз повезло - и прекрасно; другой раз повезло Максу - так я и за него порадуюсь... Кстати, я-то помню его задолго до того,как он стал редактором РИА, и помню именно как классного поэта (во всяком случае, тексты получше представленного у него точно были). Рад был убедиться, что редактор в нём всё-таки поэта не убил... Поздравляю!
  • Anonymous

    Стихотворение мне очень понравилось . Спасибо Вам Максим , за творчество .

    Anonymous reply Anonymous

    Я понимаю, что это несколько не в тему, но мне что-то очень захотелось "пристроить" стих своей подруги из Луцка. "Ты просто пой". Узнать, так сказать, ваше мнение. Ты просто пой. Все люди - братья. Я окажуся в тонком платье. Твоя душа, как на ладони, Освободится и застонет. Дождь к нам спускается по крыше.. Я промолчу, а ты услышишь Твоих разрозненных порывов С моими резонанс счастливый. А с ветром боль уходит в море. И в прошлом остаётся горе. Ты просто пой. Я буду слушать Твою распахнутую душу.
  • Anonymous

    О чем тут спор?Стих действительно хороший. Максим молодец, и как поэт и как редактор, с ним приятно работать. Поздравляю! Так держать!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up