У суді свідчив арештований за аварію на Келецькій

У суді свідчив арештований за аварію на Келецькій
Олег Сестренський свою вину в аварії заперечує. Він пояснив, чому сів за кермо, коли був позбавлений права водіння, і звідки його наркотичне сп’яніння

Підсудний не відмовлявся свідчити, але хотів говорити після допиту свідків. Суддя ж змусив його розповідати першим, як вимагає загальний порядок судового слідства. І у середу, 9 листопада, у залі суду прозвучала історія подій зі слів Олега Сестренського, арештованого за звинуваченням у порушенні правил дорожнього руху, що стали причиною смерті двох вінничанок. Пішохода Алли Пацалюк та водія КІА Алли Шелест. Обидві жінки загинули ввечері першого травня на перехресті вулиць Келецька та 40-річчя Перемоги після зіткнення джипу «Мерседес ML-320», під керуванням підсудного, з автомобілем КІА.
Нагадаємо, що раніше ні звинувачуваний, ні його родина коментарів не давали. І на судовому слуханні його мати теж свідчити відмовилася. Її позицію, як цивільного відповідача по справі, буде надалі озвучувати представник.
- З цивільними позовами ознайомилися?
- Так.
- Визнаєте?
- Ні.
- Обвинувачення зрозуміли?
- Так.
- Визнаєте вину?
- Ні.
Так відповідав судді 27-річний Олег Сестренський. Далі розповідав, як сталася аварія. Чому втік з місця. І що пив пиво, перед тим, як сідати за кермо. Сказав, що після випитого він нормально почувався. Має досвід водіння 10 років. Бувало, перевищував швидкість (підтвердив, що сплачував штрафи). Але причина пригоди з тяжкими наслідками, як говорив Олег Сестренський перед судом не у тому - КІА раптово виїхала з другорядної дороги.
- Я їхав по вулиці Келецькій, по головній дорозі. Світлофори були у режимі мигаючого жовтого. І в той момент, коли на моєму шляху з’явився автомобіль КІА, неможливо було передбачити наступні дії, тому що вона перекрила головну дорогу. Після удару вистрілив «фаєрбек», я трохи забився. Не можу сказати, на яку педаль натиснув, на газ чи гальма. Після того, як все трапилося... Зі мною таке перший раз... Від побаченого, у мене перехопило дух. І не з метою уникнути покарання, а від стресу я втік з місця пригоди.
Першого травня у Вінниці був поминальний день. Олег Сестренський був тоді зранку за кермом. Їздив на два кладовища. Там, каже, нічого не пив. Випив пізніше пива з друзями у сауні та ще пізніше вдома у дівчини товариша.
- Але повністю був адекватний. Трохи відчував, що був у стані сп’яніння.
Тобто підтвердив, що нетверезим сів за кермо. По дорозі, як каже підсудний, він підібрав незнайомих йому дівчину з хлопцем. Обоє сіли на заднє сидіння. Їхав, говорить, 80 кілометрів на годину. А коли йому нагадали результати експертизи, що швидкість «Мерседесу» була від 114 до 119 кілометрів, сказав: міг не відчувати цього на хорошій машині.
Ще у суді стало відомо, що раніше Сетренського притягували до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Більше того, у момент аварії він був позбавлений права керування транспортними засобами. На два роки. Є про це рішення суду.
Олег Сестренський пояснив: таке рішення приймалося без нього, коли він був за кордоном. Дізнався, як повернувся у Вінницю, і одразу подав апеляцію. Далі ситуацією з оскарженням не володіє, бо через кілька днів після цього сталася ця аварія. Потім він опинився у слідчому ізоляторі.
- Я досвідчений водій у своїй справі, - казав підсудний. - Їхав по головній дорозі. Не думав, що хтось може вискочити з другорядної. Якби бачив КІА, зробив би маневр, щоб уникнути зіткнення. Не зміг, бо вона з’явилася раптово.
Зі слів підсудного, перехрестя добре освітлене, але виїзд із вулиці 40-річчя Перемоги заступають кущі. Після зіткнення Олег Сестренський бачив, як жінку-водія викинуло на трамвайні колії. Її машина загорілася і вибухнула. Каже, вирішив, що нічим не зможе їй допомогти.
- Є статистика, що 90 відсотків водіїв від стресу тікають з місця аварії, - аргументував свою втечу з місця пригоди Олег Сестренський і додав, що не знає, де поділися його пасажири. – Я після побаченого, у шоковому стані пішов додому. Вдома був хвилин 10. Усвідомив, що сталося, і вирішив повернутися назад...
Нагадаємо, що його затримали правоохоронці. На місці аварії відтворення з ним не проводили. Сестренський каже, що бачив наслідки аварії збоку, зі службової машини міліції. Схему підписував потім, у слідчому ізоляторі, в присутності слідчого і адвоката. Жінки-пішохода, стверджує, не бачив взагалі.
Нагадаємо, що у арештованого тоді водія, крім алкогольного, виявили ще й наркотичне сп’яніння. На це Олег Сестренський сказав: навіть не підозрював, що аналіз може показати таке.
- За декілька днів до пригоди я відпочивав біля Вишенського озера, - говорить він. - До мне підійшов незнайомий чоловік і запропонував покурити. Не знаю, чому, але я зробив кілька затяжок. Не платив йому нічого. Після тої цигарки мені стало зле, і я пішов додому.
- То наполягаєте, що нічого не порушили? – допитувався прокурор.
- Я порушив, можливо, швидкісний режим і те, що був у нетверезому стані.
- І це не знаходиться у причинному зв’язку з наслідками?
- Ні. Причина в тому, що водій Шелест виїхала на головну дорогу. Не знаю, чим вона керувалася.
На засіданні суду озвучили інформацію, що жінка-водій КІА теж була у стані алкогольного сп’яніння. На це слухання прийшов свідчити, як потерпілий, її колишній чоловік. Він висловив сумнів, що швидкість «Мерседесу» була такою, як каже його водій. Аргумент: КІА сплющилася до 45 сантиметрів. Ще сказав, що сам водить джип, тому знає про його маневреність. Мовляв, уникнути зіткнення можна було.
У виборі міри покарання для підсудного, в разі доведення його вини у аварії, син загиблої Алли Шелест та його батько поклалися на суд. Але відшкодування збитків вимагають. Обґрунтовувати це далі буде їхній представник.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (50)
  • Anonymous

    Знаю Олега лично и уверенна в том, что, если бы он мог чем-то помочь, то не покинул бы место происшествия.
  • Anonymous

    Да ублюдок конченый,и мама смотрю соответствует,не капли раскаинья ,всё ублюдку думают купить можно!!!даже жалости нет.таких только жизнь наказывает и сразу за всё и серьёзно!!!ждём олежка выходи мразь.

    Anonymous reply Anonymous

    Яблочко от яблоньки не далеко упало....
  • Anonymous

    Свою вину в аварії заперечує? 1-у момент аварії він був позбавлений права керування транспортними засобами! 2-нетверезим сів за кермо! 3-наркотичне сп’яніння! 4-перевищення швидкостi, за свiдченнями очевидцiв набагато быльше нiж встановили експерти! 5-втiк з мiсця пригоди! Все це коштувало життiв двух жiнок i сиротами залишило четверо дiтей!!! Виникає питання, скiльки порушень дозволяють робити собi матусiнi розумники i яке покарання собi зараз можна "купити"???
  • Anonymous

    Маразм, он осознал то что пил, экспертиза доказала, скорость показала, нарко и алко опьянение, что привело к тяжким последствиям, тут лишение прав, и лет 10 минимум посидеть и подумать, а ещё лучше поучить физику, как последствия аварии зависит от скорости. А когда выйдет где-то после 2020-го года, там можно будет и говорить что была пьяна и водитель Киа, хотя теперь ей только один Бог судья.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up