Таксист захопив у заручники... багаж

Таксист захопив у заручники... багаж
Коли вінничанка Людмила викликала вранці таксі, вона й не підозрювала, що перетвориться на заручницю.

Жінці потрібно було швидко дістатися з проспекту Юності на вулицю Збишка. Подзвонивши диспетчеру за номером 002, згодом сіла у подану машину разом із Володимиром, майстром, який мав зробити ремонт у її помешканні.
Коли таксі доставило їх за вказаною адресою і прийшов час розраховуватись, сума до сплати за лічильником становила 12 гривень.
- У мене при собі не було дрібних грошей, тому я дала водію банкноту номіналом 50 гривень, - розповідає Людмила.
На це таксист відповів, що не має здачі, і сказав, що в нього є лише 20 гривень і він може запропонувати жінці тільки їх. Але у такому випадку сума оплати за проїзд із 12 гривень перетворювалась на 30.
Сплачувати вдвічі більше за проїзд жінка відмовилася, тим більше, що для цього не було жодних підстав.
- Тоді водій сказав, що я маю сама піти і розміняти гроші, а сам робити це відмовився, - каже жінка. - Мало того, пригрозив, що, якщо я забарюся з розміном грошей, вимагатиме додатково оплатити його змарнований на очікування час.
Людмила була здивована такою заявою і спробувала пояснити таксисту, що він не правий і що зазвичай подібні питання має вирішувати не клієнт, а той, хто надає подібні послуги.
- Навіть маленька дитина, яку мати посилає у магазин за продуктами, знає, що їй здачу має дати продавець і не потрібно спочатку міняти гроші деінде, - обурювалась жінка.
Молодик почав заперечувати ці очевидні докази і сказав, що він нікому нічого не винен, і цього його навчають в одному з університетів Вінниці. Нібито пасажир зобов’язаний мати при собі рівно стільки грошей, скільки запросить таксист. А коли Людмила здивувалася ще більше й обурено запитала, як же пасажир має заздалегідь дізнатися про те, скільки грошей коштуватиме проїзд, почула образи на свою адресу.
У Володимира, який їхав разом із Людмилою, знайшлося тільки десять гривень. Ще дві гривні знайшлося дрібними монетами. Але їх таксист відмовився брати, аж поки Людмила не витрусила з кишень ще більше копійок. Лише тоді молодий чоловік погодився відпустити пасажирів і віддати їм речі з багажника.
- Він тримав нас біля під’їзду не менше ніж 15 хвилин, - зазначає Людмила. - Відтак я не тільки не зекономила час, а й вислухала жахливі образи.
Тому жінка подзвонила диспетчеру служби «002» і розповіла про те, що відбулося. Її скаргу одразу ж передали начальству і, взявши номер телефону Людмили, обіцяли повідомити про хід службового розслідування.
Ігор Руденко, начальник відділу таксі «000-002», взяв цю ситуацію під особистий контроль. За його словами, у таких випадках пасажири обов’язково мають повідомити диспетчера служби і за бажанням подати скаргу до управління захисту прав споживачів.
- У цьому випадку на таксиста буде накладено штраф, - зазначає пан Руденко. - Оскільки всі таксисти служби «000-002» зараз працюють як приватні підприємці, тобто за контрактом, а не трудовою книжкою, з ними просто перестають співпрацювати. В окремих випадках керівництво таксопарку може обмежитися попередженням, але тільки у разі незначного порушення.
- У таксопарку постійно проводяться інструктажі для таксистів, - каже Ігор Руденко. - У цій службі працюють люди з тридцятирічним стажем, які добре знають свою роботу. Але, на жаль, молодь не завжди веде себе коректно. Служба таксі робить усе, щоб покращити професійні навички своїх працівників, але не може навчити їх поваги до людей, якщо у свій час цього не навчили у школі.
За словами заступника начальника Вінницького обласного управління у справах захисту прав споживачів Олександра Баланова, якщо таксист є особою підприємницької діяльності і є факти порушення ним прав пасажира, на таксиста буде накладено штраф, сума якого за законом становить від 34 до 255 гривень. У подібних випадках штраф стягують по максимуму. Але у скарзі повинні бути вказані прізвище та імя таксиста та номер його машини. В окремих випадках, якщо на це є підстави, співробітниками управління у справах захисту прав споживачів може бути подане клопотання до головної транспортної інспекції про позбавлення таксиста ліцензії.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Anonymous

    А самое мерзкое, когда вызываеш такси (а это обычно бывает, когда спешишь), а приезжает машина такая грязная, что туда садиться неприятно. И времени нет, чтобы заново вызывать и ждать другую машину, и в эту машину садиться не хочется. Вот досада!

    Anonymous reply Anonymous

    а ще коли спішиш, Деспечер каже 3 хв. а він приїзжає через 20.... Дуже рідкісний випадок, але нещодавно в мене такий був))) Ледве не запізнився на поїзд....

    Anonymous reply Anonymous

    все такие прям умные

    Anonymous reply Anonymous

    а когда ехать надо в *опу готовы целовать

    Anonymous reply Anonymous

    я вам так скажу единственный лидер такси сечас в городе ето форсаж 069.Да не скрою я там работаю но до етого были 002 .001 .055 .006 .А по лидерству 1-069 (382 машины) 2-055(255машин) 3-006(180машин) 4-001(140машин)Вы можете рассказывать что угодно но 069 явно путают с 068(служба наркоманов)чтобы устроиться на 069 надо иметь знакомых или связи .Я нехвалю свое болото просто на другие службы берут с руками и ногами.и радиостанции дают на халяву каК в 068.МЕГА-ТАКСИ .ТАКСИ-ФОРТУНА.а про наркоманов на нашей службе я слышал ето было в начале.сразу тоже не поймеш какой человек на вкус.А сейчас в колективе есть (как часто бывает в больших колективах) стукачи через них все и доходит до начальства а начальство принимает меры.

    Anonymous reply Anonymous

    вам народ так на заметку.У нас начальство уважают(ведь руку которая дает пищу не отгрызают)штрафы у нас действуют , и то что говорят что машина приехала через 20 минут или вообще не приехала ето еденичные случаи.Ведь человек не учитывает(я тоже так раньше как вы размышлял)что на дорогах стоят вампиры в погонах,можно пробить колесо,или если зима у нас во дворах не посыпают,также сесть в открытый или плохо закрытый люк это раз плюнуть(два домкрата на*иг ушло таким способом.ведь здесь непишут люди к которым машина приехала вовремя.

    Anonymous reply Anonymous

    на 058 за привышение тарифа водителю просто выговор .Заметьте все восновном новые не дешовые машины на 058?Обьясню люди на дор. авто уходят с нормальных служб на такие как 058 или вобще становятся ГРАЧАМИ-и ставят себе тарифы по своему желанию.ПРИМЕР:у нас с конечной на келецкой до ж/Д вокзала будет до 20 грн на 055 примерно также а у 058 где-то 25-30 и люди дают ети деньги говорят спасибо и выходят,да потомучто их так приучили на етой службе и они привыкли анологичная ситуация с 059 там водители еще и пьют за рулем ,068 там курят и глотают и тд и тп. и вы не удевляйтесь если водитель 068 у вас по дороге раз десять будет переспрашивать *куда едем*

    Anonymous reply Anonymous

    или просто присмотритесь в городе каких машин больше?

    Anonymous reply Anonymous

    таксистов хают не приехал.А если приехал и простоял под подъездом или у дома 20-25мин а человек не соизволил выйти и еслион передумал ехать отдать 5ГРН за ложную подачу машины ,или хотябы перезвонить диспетчеру и зделать отказ то он не БЫДЛО у таксиста дома тоже семья,тоже кредиты и проблемы все думают таксеры катаются просто так в свободное время. Таких случаев гораздо больше чем когда человек ждет долго такси.А поповоду ЧИСТОТЫ в салоне ето уже самолюбие ,скажу так самому не приятно но за каждым вытряхивать коврики еэто перебор.А когда человек садиться в авто а от него что от местного вытризвителя это норм или когда начинает рыгать на ходу в салоне не важно девушка,женщина,парень мужчина.или когда мал. дети бегают обутыми на задн сиденье а родители смотрят в окно или говорят по моб.Бывает сядет мадам в леняющей шубе-после ее линьки ни один проф пылесос не может убрать ее линьку.Вот заедеш на мойку на квятека от нее доедеш до вокзала а машину что мыл что не мыл.а люди говорят (ГрязнаЯ)..ТОВАРИЩИ вы не обижайтесь может чем обидел но поймите ТАКСИСТ тоже Человек и хочет уважения лучше просто улыбнитесь ему будет приятно не все мы такие плохие это вам просто такие попадались.Я своим пасажирам всегда говорю ВСЕГО ДОБРОГО не зависимо от настроения потомучто я таксист.!!!

    Anonymous reply Anonymous

    А если пасажиры мерзкие и грязные (раз в месяц мытые)? Вы с этой стороны не задумывались?

    Anonymous reply Anonymous

    такие в такси не ездят!

    Anonymous reply Anonymous

    Еще как ездят, не давеча как вчера)))))))

    Anonymous reply Anonymous

    Наличие денег еще не подразумевает под собой привычку к аккуратности и чистоте.
  • Anonymous

    В суботу повертаючись з києва, я побачив картину, як на вигляд пяний таксист служби 069, який дуже складно вимовляв, що він може підвести мене куди хочу... Коли відмовився, він щось у слід мені сказав, але я не звернув увагу... таких випадків вдосталь...

    Anonymous reply Anonymous

    теперь ясно, с какими службами такси в Виннице лучше не связываться. Без шуток.
  • Anonymous

    А мне таксисты всегда вменяемые попадаюстя (кроме часников), у них ведь тоже служба и "опасна и трудна".
  • Anonymous

    И что ещё нам пожелать - в больном обществе и услуга"такси" соответствующая. Абсолютная правда про ребят из мест не столь отдалённых, и про наркоту как обязательное условие приёма на работу. Если из всего контингента процентов 10-15 нормальные в общении люди, то это хорошая цифра. Это моё мнение как пассажира такси и 068, и 069, и002, и было 055, 058 и т.д. А с одним, плохо говорящим на родном нам языке ,лихаче вообще получила по полной , когда он выполнил разворот на встречной перед троллейбусом. И какие там правила - ночь, снег, троллейбус,визг тормозов.Я думаю, у каждого найдётся подобная история. Вот в заложники меня не брали.Наверное мне стоит радоваться этому обстоятельству.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up