Сотник сам себе ледь не спалив

Сотник сам себе ледь не спалив
- Якщо мене захочуть зняти силою, я себе спалю, бензину в мене досить! – запевняв сотник Олексій Обуховський

Машини міліції, пожежники, бійці «Беркута» і натовп вінничан - погляди всіх учора зранку були спрямовані на дах магазину "Скло" на вулиці Квятека.
Там у формі козацького сотника з підпаленою пляшкою «коктейлю Молотова» в одній руці та портретом міського голови у другій кричить збуджений чоловік.
Територія поряд із магазином «Скло», неподалік кінцевої тролейбусної зупинки, мало не перетворилась на зону бойових дій та місце самоспалення.
- Доки не буде рішення Верховного Суду, я буду захищати свій магазин навіть ціною власного життя, - викрикував Олексій Обуховський, сотник Вінницького козацького коша, - а якщо мене захочуть зняти силою, я себе спалю, бензину в мене досить!
Такі дії сотника та власника магазину «Скло» - відповідь на постанову суду про звільнення території, де розміщується магазин, та конфіскацію будівлі.
- Це протизаконно, магазин належить моєму чоловікові, ми маємо документи, що це підтверджують, - каже юрист і дружина сотника Лариса Миколаївна. - Поруч новий торговельний центр будується, тому й хочуть ліквідувати наш магазин, щоб не заважав. Це фіктивна фірма, що ніби базується у Бохониках. Але насправді за вказаною адресою знаходиться стара хата із солом’яним дахом, у якій ніхто не живе.
Несподівано з даху полетіла пляшка з запалювальною сумішшю. Вона розлетілась навкруги фонтаном вогню та битого скла. Близько 50 глядачів-цивільних одразу відсахнулися.
- Це вже серйозно, - почулося з натовпу.
Метальник цілився у працівників, що виносили з магазину товари.
Але дивом ніхто не постраждав.
- Я не дозволю вам нищити справу свого життя. Будьте ж сміливими людьми, не слухайте товстосумів, що душать малий бізнес, - закликав підприємець, запалюючи наступний «снаряд».
З’явився «Беркут» і пожежники, а також товариш протестуючого сотника, осавул Олександр Мальцев. Він намагався заспокоїти і запросити до діалогу пана Обуховського, на що той відповідав закликами до спільної боротьби та новим вибухом «коктейлю Молотова»
- Я розумію свого побратима, його діло праве, - каже Мальцев, - але зараз Трохимич, так ми його звемо, переборщив.
Козаку була зачитана постанова суду, яку він назвав клаптиком паперу, та знову пригрозив судовим виконавцям, що хотіли поновити конфіскацію майна.
- Ця історія вже тягнеться давно, ще з 2003 року, - каже представник фірми «ІнтерТрейдІнвест» Леонід Строгий, - земля за всіма документами у нас в оренді, власник «Скла» не платив за оренду ні копійки, гроші давали тільки ми.
У руках козака побачили пістолет, яким він почав розмахувати.
- Вінницький апеляційний суд постановив, аби приміщення було звільнене. Рішення Верховного Суду його не скасовує, навіть якщо воно буде іншим, - каже головний державний судовий виконавець Наталія Березова.
- Якщо ви зараз же не відійдете від мого магазину, я себе спалю, - обливаючись бензином, поставив ультиматум козак–підприємець.
Вчинити самоспалення він не встиг. Завдяки оперативним діям бійців «Беркута» сотника було знешкоджено. До речі, пістолет, як виявилось, було заряджено холостими.
За словами правоохоронців, козака судитимуть за хуліганство.

Відео дня
>

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anonymous

    Синяк завершенный. Представляю .как его ломало трое суток в ИВС без пойла. Такое чмо позорит само понятие "козак".

    Anonymous reply Anonymous

    Его еще ломает ...
  • Anonymous

    Блин, это как-то по-детски. Типа, умру, вот тогда посмотрю, что вы будете делать...

    Anonymous reply Anonymous

    Назло маме отрежу себе уши.
  • Anonymous

    в Киеве Черновецкий практически уже слил всю землю...в Виннице слив заканчивается...всё идёт по плану
  • Anonymous

    Может, магазин сотника имеет статус "малої архітектурної форми"...Такие постройки временны. Но в любом случае, лучше не совмещать бизнес и театр (в смысле козазькі розваги).

    Anonymous reply Anonymous

    Не сметь путать театр с цирком!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Ну, да, а то казаки от этой путаницы могут сильно оскорбиться....

    Anonymous reply Anonymous

    И повесят себе на грудь еще по медальке - "За моральные страдания".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:17 Водій BMW в'їхав у дерево на вулиці Пирогова у Вінниці, є постраждалі play_circle_filled 11:30 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці? (Новини компаній) 11:21 З криниці на Вінниччині рятувальники дістали тіло жінки 10:30 Для військових на реабілітації у Вінниці влаштували спартакіаду. РЕПОРТАЖ photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 20 травня відключатимуть послуги 09:30 День відкритих дверей у Вінницькому національному технічному університеті. Запрошуємо! (Новини компаній) 09:21 Захисники українського неба знищили всі 29 дронів, якими ворог атакував країну 08:51 В останню путь вінничани проводжатимуть Дениса Слободянюка на псевдо «Еколог» 08:20 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День банківських працівників. Історія, заборони та прикмети 20 травня 21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up