Продукти маркуватимуть по-новому

Продукти маркуватимуть по-новому
На пакуванні та етикетках продуктів тепер зазначатимуться всі дані про продукт. Такі вимоги національного стандарту ДСТУ про маркування харчових продуктів, який набув чинності з першого листопада. Та до першого травня 2009 року виробники будуть використовувати старий пакувальний матеріал

Про це повідомила провідний інженер державного підприємства „Хмельницький регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації“ державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Наталя Бакун.
„Цей стандарт стосується маркування усіх харчових продуктів. Він дає змогу споживачеві отримувати усю інформацію про продукт, якої раніше він не отримував“, - каже Наталя Станіславівна.
За новим стандартом на упаковці та етикетці повинні бути вказані всі інгредієнти, які входять до складу продукту. Крім того, має бути інформація про наявність харчових добавок та генетично модифікованих організмів, яку повинні вказувати шрифтом, не меншим за назву продукту.
Новий стандарт тепер вимагає зазначати інформацію, якщо продукт може негативно вплинути на здоров'я певних категорій споживачів – вагітних, алергіків, дітей тощо.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:37 10 найпопулярніших сімейних лікарів Хмельницького: рейтинг за деклараціями 15:04 За збиття поліцейської та двох військових водій з Хмельниччини уник покарання 14:21 На Хмельниччині зростає захворюваність на вітряну віспу 13:48 У Хмельницькому проведуть велодень. Збиратимуть гроші на дрони-камікадзе Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 13:11 У Шепетівці легковик збив пенсіонерку на велосипеді 12:20 У Хмельницькводоканалі є 14 вакансій (СПИСОК) 11:16 У психлікарні в Скаржинцях запланували ремонти на 20,5 мільйона 10:15 Де найбільше ухилянтів та скільки на Хмельниччині 09:22 Оновили графіки відключень світла на Хмельниччині на 20 травня 20:01 З понеділка погодинні відключення будуть за графіком, – Хмельницькобленерго 19:04 Якою буде погода в Хмельницькому 20-24 травня 18:11 «Болюча звістка з фронту»: загинув Олександр Андрощук з Шепетівщини 17:05 «Герої серед нас»: у Хмельницькому презентують твори військових
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up