Про це повідомила провідний інженер державного підприємства „Хмельницький регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації“ державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Наталя Бакун.
„Цей стандарт стосується маркування усіх харчових продуктів. Він дає змогу споживачеві отримувати усю інформацію про продукт, якої раніше він не отримував“, - каже Наталя Станіславівна.
За новим стандартом на упаковці та етикетці повинні бути вказані всі інгредієнти, які входять до складу продукту. Крім того, має бути інформація про наявність харчових добавок та генетично модифікованих організмів, яку повинні вказувати шрифтом, не меншим за назву продукту.
Новий стандарт тепер вимагає зазначати інформацію, якщо продукт може негативно вплинути на здоров'я певних категорій споживачів – вагітних, алергіків, дітей тощо.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.