Перед тим, як везти м'ясо на продаж, продавці віддають його на експертизу. Після проходження якої видаються відповідні документи. Продаж зменшився, але не через свинячий грип: після свят люди завжди економлять.
- Я не боюся за те, що продаватиметься менше м'яса, бо маю багато постійних клієнтів, - говорить продавець Роман Мудрий (38р.). - Нехай зараження бояться ті, хто продає свинину, яку провозять із закордону. Мій товар проходить стільки експертиз, що за його якість я впевнений.
Покупці частіше купують домашнє м'ясо, а не експортне. Перед споживанням м'ясо миють, готують при високій температурі.
- Наскільки знаю, то свинячий грип через м'ясо не передається, але через нього можна заразитись іншими інфекціями, - розповідає тернополянка Тетяна Кащак (24р.). - Стараюсь купувати домашнє м'ясо, перед вживанням добре мию, коли готую то добре проварюю.
На ринках міста підвищились ветеринарно-санітарні вимоги, що до проведення експертиз, все залишилось без змін.
- Цей вірус через м'ясо не передається, а на ринок вся продукція поступає з відповідними санітарно-ветеринарними документами, - каже начальник обласної державної лабораторії ветеринарної державної експертизи Євген Сенчак (54р.). - Зараз ми збільшили лише вимоги до чистоти торгових місць. Заборони що до продажу експортного м'яса поки що немає.
Оксана ІЛЬНИЦЬКА
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 15 травня 2024
Читати номер
Anonymous
Anonymous reply Anonymous