Популярнішими стають дитячі тури вихідного дня

Популярнішими стають дитячі тури вихідного дня
За два тижні на Золотих пісках у Болгарії в червні доведеться викласти від 210 євро, а в липні-серпні – по 240

Подорожчали світло й газ – зросте ціна і на цьогорічний дитячий відпочинок.

Однак місцеві туроператори сподіваються, що батьки не економитимуть на оздоровленні своїх чад. Тому путівки як на бази відпочинку, так і в оздоровчі установи все ж розкуповуватимуть.

Відео дня
nt>

- Цього року попит має, як на мене, “внутрішній” відпочинок, тобто на курортах України, – вважає голова обласної туристичної асоціації Василь Галайко (60 р.). – Це дитячий відпочинок у Затоці, Одесі, Криму. Однак поки що немає укладених договорів, адже сезон розпочинається на початку червня, отже, більше інформації про відпочинкові тури буде наприкінці травня.

Їдуть до Софіївки та Львова

Раніше діти відпочивали в основному у піонерських таборах. Тепер їх замінили табори відпочинку, де сервіс і якість обслуговування залежить від ціни путівки. Звісно, морський відпочинок у липні-серпні обійдеться батькам дорожче, ніж на початку сезону – у червні.

- Подорожчали цього року світло і газ, відповідно, зросте і ціна путівок, - каже Василь Галайко. – На скільки саме - не можливо передбачити. Однак уже відомо, що мінімум - на 10%. Вартість відпочинку у Криму може зрости навіть на 25%, тому туди навряд чи поїдуть відпочивати українці. Така відпустка обійдеться дорожче, ніж за кордоном. 

Усе популярнішими стають тури вихідного дня для дітей. Однак наразі лише Україною. Скажімо, мандрівки на 2-3 дні до Львова, Софіївки, Кам’янця-Подільського, Почаєва чи до Карпат замовляють дедалі частіше.

- Скажімо, тур “Тернопіль-Рівненщина-Волинь” – є досить популярним у вихідні, – каже менеджер ПП “Медобори” Наталя Савченко. – Не поступається популярністю і тур “Кривче-Кам’янець-Хотин”. Ця мандрівка обійдеться для дитини у суму понад 200 грн. У вартість путівки входять проживання, проїзд, послуги екскурсовода і турагенції. Причому кожна група індивідуально вирішує – харчуватися їй самостійно чи замовляти їжу у готелях.

Популярні також, за словами фахівців, поїздки до Зарваниці, екскурсії на Бучаччину. За межами області туроператори радять відвідати Закарпаття. Там можна оглянути руїни замку, піти на екскурсії музеями, містом.

- Відколи потеплішало, замовлень стало більше, – каже Наталя Савченко. – Однак днями може ненабагато зрости вартість таких поїздок. Хоча навряд чи це вплине на кількість замовлень, адже попереду – кінець навчального року, а дорослі часто прагнуть дітям влаштувати цікаву мандрівку.

Крим “потягне” чимало

Ті, хто прагне відправити своє чадо на море, мусить добряче витратитися. Скажімо, 21-денний відпочинок в “Чорноморській атланті”, що біля Євпаторії, обійдеться у 3600 грн. Якщо ж плануєте відправити дитину на Південне узбережжя Криму, за 19 днів відпочинку свого нащадка доведеться викласти від 6800 грн.

- Такими путівками можуть скористатися діти від 12 років. На кожну групу з 10 дітей є старший вихователь, – пояснила заступник директора ПП “Оксамит КЛ” Людмила Крамар (41 р.). – Ціна вказана “від”, що означає, що такою вона буде у червні. У пік курортного сезону – в липні-серпні, вартість зросте.

Одинадцятиденний відпочинок у Карпатах коштує нині 2700 грн. У всіх вищеперелічених курортних турах для дітей – п’ятиразове харчування, цілодобово працює охорона, хороші умови проживання.

Ті, хто мріє, аби малеча відпочила за кордоном, за два тижні на Золотих пісках у Болгарії мають викласти від 210 євро в червні, а в липні-серпні – по 240. Причому туди можуть помандрувати діти до 15 років.

- У Словаччині, в таборі “Союз”, відпочинок обійдеться у суму від 240 до 360 євро за 15 днів, – каже Людмила Крамар. – Це двотижневий відпочинок для дітей до 15 років. Якщо ж дитина старша, то і ціна буде вищою, бо це вже юнацький чи молодіжний, а не дитячий табори.

 

Довідка

Аби дитина поїхала відпочивати за кордон, потрібно мати:

- закордонний проїзний квиток

- копію індифікаційного коду

- копію свідоцтва про народження

- копію дозволу на виїзд за кордон від обох батьків.   

За інф. ПП “Оксамит КЛ”

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up