З обласного бюджету за півроку вкрали 20 млн. грн.

З обласного бюджету за півроку вкрали 20 млн. грн.
Понад 20 мільйонів гривень було вкрадено з обласного бюджету за останні півроку, - про це повідомив Ігор Савченко, начальник управляння Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області.

З початку року на об’єктах бюджетного фінансування було викрито107 злочинів. Майже кожен другий злочин - зі збитками понад 100 тис. грн., кожен десятий – зі збитками понад 1 млн. грн. У розкраданні цих грошей підозрюються 60 людей. Серед обвинувачених - представники органів влади та управління, контролю, у тому числі райдержадміністрацій області, депутати районних та сільських рад.
Так, порушено кримінальну справу відносно посадовців одного із ТОВ області, які, підробляючи документи, у десять разів завищили вартість технологічного комплексу з виготовлення ортопедичного взуття. Таким чином зловмисники, чим спричинили збиток бюджету на понад 17 млн. грн.
І такі факти непоодинокі. У Коростенському районі виявлено, як за рахунок цільової фінансової допомоги спрямованої на поліпшення умов праці інвалідів, ТОВ без проведення тендерних торгів, придбало обладнання та металопластикові вікна у приватних підприємців по завищеним цінам, що призвело до зайвих витрат бюджетних коштів на суму 718 тис. грн.
Однак, як відмітив Ігор Савченко, з моменту виявлення злочину до часу рішення суду проходить до кількох років, а винуватці засуджуються до умовних термінів покарання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Оксана, вы одна из не многих журналистов в вашей газете, которая пишет всегда интересные статьи. Так держать!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Игор Савченко молодец, но он борется с ветряными мельницами.Есть у власти группа евреев которые полностью контролируют выше сказаный процес. Я вычитал, что в СССР за вышесказанные преступления в таких крупных размерах приговаривали к расстрелу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 На пожежі в житловому будинку в с. Словечно загинув чоловік, його брат отримав опіки photo_camera 14:00 Сьогодні у Житомирі зустріли ветеранів — учасників щорічного велопробігу «Шануємо пам'ять захисників України» photo_camera 12:40 На вихідних в області сталося три ДТП за участю мототранспорту 12:20 Захворюваність на грип і ковід знизилась в порівнянні з попереднім тижнем на 8% Від читача 16:41 Приєднуйтеся до ініціативи «BRAMA» та станьте частиною кіберполіції. 12:00 На Житомирщині відбувся відкритий чемпіонат області з гирьового спорту photo_camera 11:34 У нічній ДТП у Житомирі травмовано трьох людей: розшукують одного з водіїв-учасників photo_camera 11:17 На Житомирщині ТЦК розшукують 8289 ухилянтів, а знайшли тільки 2452 11:00 Гороскоп на тиждень 20 - 26 травня 10:41 Зарплати та тривалість робочого тижня у країнах світу та у Житомирі 10:19 За добу рятувальники ліквідували дванадцять пожеж photo_camera 10:00 Чому за часів незалежності культура завжди «не на часі»? photo_camera 09:41 Росіяни втратили за добу 1400 військових 09:21 Оперативна інформація станом на 22.30 19 травня щодо російського вторгнення 09:00 20 травня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up