Партнер рубрики Події

Депутати дізнаються, чи дотримуються у Почаєві земельного та міграційного законодавства України

Депутати дізнаються, чи дотримуються у Почаєві земельного та міграційного законодавства України
Створити контрольну комісію з перевірки законності передачі храмового комплексу в Почаєві Українській православній церкві (МП) вирішили депутати облради 27 серпня.

Хочуть вони також знати, чи дотримується Московський патріархат земельного та міграційного законодавства України. Власне, таке рішення з’явилося в ході обговорення питання «Про стан боротьби з незаконною міграцією іноземців та виконання Указу президента України від 18.01.2001 р. за №22/2001 «Про заходи щодо посилення боротьби із незаконною міграцією» на території області».
Україна втрачає 130 млн дол.
- Нині ми спостерігаємо відсутність контролю за нелегальною міграцією, - доповідав голова депкомісії із питань законності Леонід Бицюра (32 р.) – Україна перетворилася на перевалочний пункт для емігрантів з Азії та Африки. Це погіршує криміногенну ситуацію. Втрати бюджету складають 600-800 дол. на кожного емігранта. Це коштує Україні близько 130 млн дол. щорічно.
Причому більшість нелегальних емігрантів, за словами юриста, опиняється у «тіньовій» сфері економіки. «Переселенці» займаються на території нашої держави в основному торгівлею та посередництвом. Окрім того, шукають будь-яких можливостей, аби тут оселитися назавжди.
- У нас навіть немає статистичних даних, скільки таких людей перебуває нині на Тернопіллі. У місячний термін створена нами комісія має дати свої висновки щодо ситуації, що склалася з нелегальними мігрантами в області, - наголошував він. – Ми мусимо у цьому розібратися, бо нелегальна міграція – джерело соціальної напруги.
Він нагадав про випадки побиття українцями іноземних громадян, а також подібні напади, вчинені «гостями». Також натякнув: якщо ми нині не перекриємо шлях для «нелегалів», то «їхні популяція буде зростати». Тим паче, Євросоюз тепер вимагає повернення на територію України всіх нелегальних мігрантів щодо яких буде доведений факт про перебування в нашій країні. Таким, за словами юриста, визнаватимуть навіть наявність у кишені людини товарного чека з нашого магазину.
Хотіли перевірити і вузи
Ініціатором прийняття рішення з перевірки законності передачі Почаївського храмового комплексу виступила фракція УНП.
- Необхідність прийняття цього рішення викликана тим, що українські святині повинні належати українському народу, - зауважив Віталій Шафранський (34 р.), - а не церкві іншої держави, яка, до того ж, на нашій території впроваджує антиукраїнську політику.
Мовляв, ще в 2001 р. постановою Кабміну пам’ятки Кременця і Почаєва (в тому числі й лавру) оголосили Кременецько-Почаївським державним історико-архітектурним заповідником, але в 2003 р. Почаївську лавру вилучили зі складу заповідника і передали чоловічому монастирю УПЦ (МП). Такі зміни, на думку депутатів були незаконними.
Окрім «уенпівців», «за» голосували представники фракцій ВО “Свобода”, “Нашої України” та Єдиного центру. Фракція Партії регіонів проекту не підтримала, а фракція Блоку Литвина не брала участі у голосуванні. Просто цих депутатів у залі під час розгляду цього та ряду інших питань уже не було.
Обговорюючи проблему «нелегалів», депутати висловлювали стурбованість не лише тим, що іноземці можуть незаконно перебувати на території Почаївської лаври. Народні обранці хотіли зобов’язати ректорів місцевих вузів звітувати про студентів-іноземців та їхнє місцеперебування після закінчення навчання. Втім, врешті зійшлися на тому, що такі дані зібрати буде нелегко. Мовляв, апелювати в цьому випадку доведеться лише до міграційної служби.
Нагадаємо, обрана тимчасова комісія має подати звіти про результати своєї роботи до 30 вересня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Тернопіль заслуговує на депутатів Бицюр!

    Anonymous reply Anonymous

    Так ось де нелегали ховаються - у церквах! Звичайно, виключно в тих, які належать московському патріархату. ДЕБІЛІЗМ.
  • Anonymous

    А де ж Бицюра був раніше? Цієї проблеми не існувало? Чи саме перед виборами можна показати якусь турботу про Україну?

    Anonymous reply Anonymous

    Спочатку поборолись з росіянами,потім з поляками,тепер з церквою,завтра з інопланетянами.Депутатів обл. ради на Загребелля.

    Anonymous reply Anonymous

    А вибирали їх такі самі бицюри.ДЕПУТАТИ на 50 гривень.Забули?
  • Anonymous

    це ще треба так вміти - зліпити докупи азіатських, африканський нелегалів і Почаївську лавру... як кажуть зліпили і святе і грішне...
  • Anonymous

    обл. рада замінила МЗС УКРАЇНИ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up