В майбутньому Житомир може перетворитись на футбольну столицю?

В майбутньому Житомир може перетворитись на футбольну столицю?
Незабаром Житомир може перетворитись на справжній футбольний центр, де ростуть і готуються зірки всеукраїнського, а згодом, можливо, і світового рівня. І хай в місті досі немає професійної футбольної команди, а ні міська ні обласна влада не збираються її створювати/відновлювати, це не така вже й велика проблема для досягнення такої благородної мети. Було б бажання.

Незвичайний вихід із „футбольної кризи” в місті запропонувало Громадське об’єднання «Спортивний клуб «Легіон ХХІ» з міста Києва, завдяки якому 1 вересня в Житомирі у загальноосвітній школі №14 було відкрито спеціалізований клас по футболу і перший в Україні кабінет футболу. „Не обов’язково створювати команду професіоналів, набагато ефективніше її виростити”, - саме такий девіз якнайкраще підходить для цієї ініціативи. Тож відтепер 25 восьмикласників – учнів вже спеціалізованого класу –  освоюватимуть, окрім звичайної шкільної програми, ази футбольної майстерності.

Відео дня
>Для цього створено всі умови – у новоствореному кабінеті все зроблено за євростандартами, присутня оргтехніка для проведення теоретичних занять, переглядів ігор і їх тактичного аналізу. Окрім класного керівника діти матимуть власного футбольного тренера. І це далеко не повний перелік новацій.
Отримала футбольна команда класу і свою назву – „Легіон 21”.


- Ми намагались відібрати в цей клас кращих з кращих. Всі діти класу мають відмінне здоров’я і гарні оцінки за навчання. Адже у футболі важлива розумова робота, вміння аналізувати. Тут не обійтись без математики. Так що наші учні будуть всебічно розвиненими, - розповів газеті „20хвилин” Сергій Гвоздь, тренер „Легіону 21”. – Потрапити в клас міг кожен бажаючий. Крім того, я сам вже тривалий час працюю на посаді тренера і багатьох дітей запросив особисто. Частина навіть перевелась з інших шкіл. А декому цього зробити не дозволили батьки, на жаль. Частина учнів класу вже тренувалась в команді СДЮШОР „Полісся”.
Окрім звичайних уроків двічі на день учні класу відвідуватимуть ще й футбольні тренування – зранку – з 8 до 9.30 і після занять – також годину-півтори. Все як у дорослих. Організатори обіцяють для них спеціалізоване харчування, тренажерний зал, басейн.
Вимагатимуть і результатів. Програма максимум – виграти усі змагання, в яких „Легіон 21” прийматиме участь. В класі – 25 учнів. На змагання заявлятимуться 18 кращих, тож обирати тренеру буде з кого. А учні, відповідно, матимуть стимул працювати над собою.


Як зазначив Почесний президент Спортивного клубу «Легіон ХХІ» Вадим Каганов, в Україні уже існує практика створення спеціалізованих класів по футболу, а ось кабінет футболу, який створений у Житомирі, перший.
- Спеціалізований клас по футболу – це лише початок, - зазначив Вадим Калганов. – У майбутньому ми плануємо активно залучати дітей до участі у футбольних турнірах та підвищувати їх професійний рівень. Впевнений, що змінюючи систему підготовки професійних гравців, ми зможемо виховати не одну зірку футболу.
Тож Житомир має шанс отримати свою „зіркову команду”.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Шановні товариші! Досить гвандіти!!!! Хочеться запитати "Серегу" - за що товариш Каганов повинен вибачатися? за те що влупив своє бабло в дитячий спортивний клас? За те, що хоче посприяти розвитку дитячого футболу? В нашому рідномі Житомирі, між іншим.... Для невідомої "манюні" та дєвочки "Валентини": малі, ви звідки взяла, шо цей Каганов (блін, ніхто не знає хто він такий, а такого шухеру наробив....) фінансується мером? Докази, давай!!!! Це вам не виборча кампанія біло-сердечних!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Кагановича представили Президентом СК Легион Житомира. И оно даже не покраснело. Вот за шо. А телевидение Бабкина -благородное теле..Три дня опровержение давали.И обьявили, что их ввели в оману.В своем выступлении он рьяно благодарит мэра .А что взамен? У Кагановича консолинговая компания в Киеве и я не сомневаюсь, что туда пошли бюджетные деньги за услуги.Но деньги то наши Житомирян и мои в том числе.Лучше бы на эти деньги лекарства закупили.Люди мрут как мухи.Одним словом разгулялась погань и просвету нет.
  • Anonymous

    а где жэ все коментарии???боитесь правильно что боитесь.

    Anonymous reply Anonymous

    Куда дели мнения ? А теперь верните Вове 100 гр.-это к Вам редакция. Тягу держать не умеете. Слабаки. Народ!, было больше 30 мнений жителей города Житомира, все стерли. Мэрша прогнула газету. А нас Житомирян согнет или нет? Ну все, пошла жара, Ерусалимские казаки против народа.

    Anonymous reply Anonymous

    Те кто кушает мацу узнаю я по лицу. Телекомпания СТБ извинилась перед спортсменами, родителями и болельщиками клуба "Легион" Житомир. А мерия и Коганович когда будут извиняться ? На Малеванке вам голосов уже не видать, как своих ушей.

    Anonymous reply Anonymous

    Почему мэр финансирует Легион 21 г. Киев, а не финансирует месные футбольные клубы? Не надо перетягивать талантливых детей с ДЮСШ. Это не этично. Я так поняла, что вам нужны быстрые показатели. А для чего?

    Anonymous reply Anonymous

    Шановна Валентина. Наскільки мені відомо (є коментар Калганова), клас і дошку "Легіон 21ст" робив виключно за власні кошти. Якщо ви уважно прочитаєте саму статтю, то побачите, що мер там взагалі не згадується (єдине що там ж - це фото, де мер перерізає стрічку), бо ми повідомляємо новину і нікого не піаримо. Якщо у вас є підтвердження, що мер спонсорує "Легіон 21 ст", то ви можете надати їх нам і ми це питання задамо меру. А можете просто висловити свою думку. Всі контакти є в моєму профілі.

    Anonymous reply Anonymous

    Мы все понимаем, что уже началась предвыборная компания на пост мера и потому "нашему " меру нужно как больше появляться на разных мероприятиях, а по поводу финансирования ,так 2 сентября на телеканале Житомир Вадим Каганов лично поблагодарил мера за финансовую помощь, а потом в коментарии легиона-21 говорилось что тот же Вадим Каганов обязан был поблагадарить мера.Вопрос : за что?А просто приезджать и перерезать ленточку кому эти понты нужны "Не учите жить помогите материально"Никто не против что вы открыли класс и собираетесь воспитовать детей но почемуто все начинания происходят на кануне выборов и дети стают разменной манетой а как правило после выборов все обещания забываются.А посути "нашему" меру развитие спорта в городе ох как безразлично!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Явно видно, что Житомирский Легион и президент клуба Коцюбко отказались поддерживать на выборах мэра Веру Тимофеевну. Поетому сделан плагиат Легион 21. Вот какое лицо у нашей власти.

    Anonymous reply Anonymous

    Теперь вопрос , а кого они будут поддерживать?

    Anonymous reply Anonymous

    а почему хотя бы не помочь "Легиону"этот клуб выступает и за город и за область,а власть даже грамоты не дала на день физкультуры.вот такая наша власть советов.

    Anonymous reply Anonymous

    О чем может идти речь,если мер даже не знает сколько перевыполнили план бюджета за 2008,оно говорит что 12млн,ав области говорят что40млн,значит оно наверное хотело украсть 28млн на такие вот проекты как "Легион-21ВЕК до нашей эры"

    Anonymous reply Anonymous

    Люди у вас завелась большая жаба !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up