Владика Онуфрій про відкритий лист Патріарха Філарета

Владика Онуфрій про відкритий лист Патріарха Філарета
Патріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет звернувся до Константинопольського Патріарха та Предстоятелів Помісних Православних Церков з проханням не розглядати на майбутньому Всеправославному Соборі питання автокефалії, автономії та диптихи без Церков, які претендують на це визнання.

 Керуючий Вінницькою єпархією УПЦ КП високопреосвященний архієпископ Вінницький і Брацлавський Онуфрій пояснює, що мова йде про вироблення механізму надання автокефалії (автономії помісної церкви, що є частиною православної церкви).
- Історія створення Православної церкви була важка, і досі українська церква розділена на Київського та Московського Патріарху, - каже владика Онуфрій. – І є це кілька відділених церков, що не мають статусу православного визнання. Років чотири тому було засідання, на якому приймалось рішення про те, що б Мати Церква добровільно давала автономію. Але Мати церква не зацікавлена в цьому – це означає втрату впливу, коштів, людей. І тому Патріарх Філарет каже, що без думки цих церков, не можна приймати подібні рішення.
Владика Онуфрій каже, що це складне дипломатичне церковне питання.
- Христос теж не міг пояснити як побудований світ, він пояснював на життєвих прикладах. Якщо мати народжує дитину вона повинна перерізати пуповину, що б жити далі, це необхідно і для її життя і для життя дитини. Українська церква ніколи не належала до Московської патріархії. Коли церква у країні розділена це величезна трагедія. Тим більше коли цей розкол штучний. Якщо православ’я в Україні об’єднається, це буде одне з найпотужніших православних церков. А цього бояться. Тому це питання ніхто не вирішує.
Текст листа Глави Київського Патріархату Філарета опублікував офіційний сайт церкви.
Відділення церкви, на думку Патріарха Філарета, є вкрай гострими. Тому до підготовки роботи «Великого Собору слід залучити представників Церков, буття яких по суті планується розглядати на Соборі».
Соборні постанови, вважає Глава УПЦ КП, повинні спиратися не на людські міркування більшості чи меншості, історичний авторитет кафедр і їхніх Предстоятелів, а на Божественне Одкровення, Передання Церкви і Священне Писання, бути свідченням правди – навіть, коли проти такої правди виступає якась частина чи сама більшість.
«Сподіваюся, що викладені у цьому листі думки Священного Синоду нашої Помісної Церкви будуть корисними у вирішені порушених питань», - наголосив Патріарх УПЦ КП Філарет.

Читайте також:

Українська Православна Церква кориться владі, але не прийме содомії, російської мови і Митного союзу

Відео дня
>Молитва за Україну: Боже Великий Єдиний

Не всі загинуть у Московському патріархаті і не всі врятуються у Київському

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    и кому ты со своими "листами" интересен, чмошник брехливый? владыка, мля... над кем ты владыка, чмо?

    Anonymous reply Anonymous

    Бісівщина повилазила, принижує людську гідність людини і претьендує що воно вірить одне з другим в якогось бога в серці. Одержимі ненавистю люди, які, якщо не покаються підуть до свого бога в ад. А редактори РІА чомусь не поспішають видаляти коментарі, які по їхнім же правилам мають бути видаленими. Видно сидять і насолоджуються, як недоумки і наркомани ллють бруд і принижують єпископа укра\їнської церкви. Якби так писали на равіна, то вже давно би все витерли, а коли плюють на українців то придуркуваті приблудні салют пускають.
  • Anonymous

    В чем разница между простым попом, попом старшего ранга, владыкой, владыкой над владыкой и владыкой над всеми владыками? Это хрестианство? Это вера? Ранги какие-то, магащины в церквях - ВСЕХ, двери в церковь закрыты перед рабами божьеми, церковь бабло за налоги не листает, владыки на Каенах ездят, цепи из золота носят и охрененно делают умное вырожение морды истинно знающего и верующего "бедного" раба божьего! Бог - это твоя вера, то что у тебя внутри, а не то что диктуют тебе по книжке и учат зазубривать тексты! Все идет изнутри и именно в этом вся сила и правда...брат!

    Anonymous reply Anonymous

    Що ти Gatex знаєш про Бога? Тобі зручно вірити у вигаданого тобою самим бога, який нібито живе у твоєму серці. Але в твоєму серці живе гріх. А священики різні бувають. Просто ти помічаєш лише меншість таких, яких тобі вигідно помічати. Не обманюй сам себе.

    Anonymous reply Anonymous

    Уважаемый сектант! Бог - это то что внутри меня и подсказывает как мне правильно поступать в ту или иную минуту! То что ты родился на этот свет - это уже грех! Так что пальцем не веди!То что ты посмотрел на сиськи своей сектантки монашки - это уже грех, а ты посмотрел, иначе ты просто гей! Мне живется ни плохо не сладко и по своему я благодарен ему, но по своему, своими словами,а не так, как вы 50 лет долбите книги лбом об плитку дорогую церковную! Обложить бы ваши церкви налогами, да запретить торговать золотым металлом - вот тогда бы вы начали молится и своими словами и библейскими и китайскими! Сектант грешный!

    Anonymous reply Anonymous

    Человек сам вправе выбирать себе веру. Многие попы и священники (не говорю, что все, но большинство) пытаются затащить тебя в свою веру, чтоб ты им пожертвования листал. А Вам, уважаемый, хочу сказать, что Вы и сами о Боге совершенно ничего не знаете, если пишете такую чушь. Согласен с Gatex: Бог - это то, во что ты веришь, а не то, что тебе диктуют. Если человек верит в Ктулху и ему эта вера помогает жить - значит он верит правильно, ИМХО.
  • Anonymous

    Владико, Вінниччина з Вами і з Київським Патріархатом.
  • Anonymous

    Деревянные церкви Вкраїни, перекошены древние стiни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up