Українська Православна Церква кориться владі, але не прийме содомії, російської мови і Митного союзу

Українська Православна Церква кориться владі, але не прийме содомії, російської мови і Митного союзу
Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату розповів, що УПЦ КП кориться чинній владі, проте твердо стоятиме за рідну - українську мову (як державну), боротиметься із содомією і виступатиме проти Митного союзу.

 Даючи інтерв'ю 5-му телеканалу, Патріарх Філарет зазначив, що християни мають коритися владі: "Я не хочу сказати, що ми владі не покірні – ми покірні владі. І Христос підкорявся римській владі. Бо коли спитали, чи треба давати податок кесарю – тобто імператору, то Христос взяв монету і запитав: "Чий тут образ?" – образ кесаря. Так ось - віддавайте кесарю кесареве. Так от Христос теж підкорявся тим законам, які тоді існували", - сказав він.

Патріарх вважає, що треба було коритися і Сталіну, Лєніну, Гітлеру, незважаючи на те, що то була зла влада, яку заслужив народ: "А чому, це ж – зла влада? Зла влада. Але народ заслужив – і тому зла влада є покаранням Божим за гріхи. І тому не треба думать, що краща - інша влада приходить випадково. Все в світі звершується по волі Божій, але по волі Божій звершується добро, а зло звершується по попущенню Божому. І тому і Гітлер – по попущенню Божому (був), і Лєнін – по попущенню, і Сталін, і всі ті репресії і терор, які були, – це є попущення Боже, а не воля Божа, тому що воля Божа тільки на добро. А зло Бог попускає як покарання за ті чи інші злочини, за гріхи, за відступлення", - сказав голова УПЦ КП.

Не оминув увагою Патріарх і мовне питання: "Я не можу сказати, що владна партія вся не підтримує українську мову, там різні є. Але Церква наша зайняла тверду позицію: ми за українську державну мову".

Відео дня
>Щодо Митного союзу, то Предстоятель вважає його ідею старим-новим "радянським союзом", який не принесе добра для українського народу.

"Ми проти Митного союзу... Не тому, що ми проти Росії – Росія братня країна. Але Митний союз – це затягування України в нову імперію. Ми не хочемо іти в нову імперію. Ми вже в імперії пожили і знаємо результати, наслідки цього. І тому ми проти Митного союзу, але не проти Росії, не проти торгівлі. А проти таких взаємовідносин, які б пошкодили нашій українській державі".

На останку Патріарх Філарет підкреслив, що зараз доволі жваво обговорюється питання одностатевих "шлюбів" на узаконеному рівні; проте жодні державні закони не можуть бути більшими за Господні закони, і, найперше, нам потрібно керуватися саме Господнім законом.
http://www.kyrios.org.ua

Читайте також:
Молитва за Україну: Боже Великий Єдиний
Молися. Будеш жити довше
Чим більш доступні презервативи, тим більше СНІДу. Ватикан про СНІД


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Як ці попи всіх патріархатів, своїми повчаннями про життя по міфам, які прийшли ше з рабовласницького ладу, задовбують. Шановний вже 2012 рік
  • Anonymous

    У Ісуса Христа не було дружини,а лише апостоли,чи значить це,що він педераст? Ісус Христос -іудей,а значить,розмовляв на арамейському чи івриті,чому ж тоді у православних християн рідна мова -українська,адже їх духовне світило - носій зовсім іншої?

    Anonymous reply Anonymous

    украинская "православная церковь" - самосвяты. Эта кодла собралась в начале 90х годов из недовольных из автокефальной и московского патриархата. Самозванцы, если короче.
  • Anonymous

    Ще один клоун злився... Проблемами е-е-е... "представників нетрадиційної сексуальної орієнтації" він переймається більше за проблеми усієї України. Правий був Святослав Ігорович...

    Anonymous reply Anonymous

    Краще бути геєм, ніж знати лише апщепанятний суржик і бути с Тайожному союзі з генетчними булькашами. До речі, співтовариство геїв відмовилося вступати в Партію Регіонів ("ПРедставників нетрадиційної сексуальної орієнтації" ), заявивши, що не настільки вже вони й підараси .
  • Anonymous

    Патріарх Філарет, вже не молода людина, і на своєму віку бачив всього і доброго і поганого, але він чітко дбає про майбутнє дітей, внуків, правнуків стосовно нації, мови, віри. На привеликий жаль не всі хотять того дослухатись, а дарма.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up