Перевізники Вінниці коментують звинувачення в корупції

Перевізники Вінниці коментують звинувачення в корупції
Не наступати на ті ж самі граблі, що й Львів, в якому уже запровадили нову схему руху громадського транспорту, просять Вінницьку міську раду перевізники. Також перевізники коментують звинувачення в свою адресу в тіньових схемах

- Ми просимо, щоб влада дослухалася до нашої думки, - каже голова Вінницької обласної організації перевізників Андрій Ковальов. - Більшість перевізників за те, аби залишилась існуюча на сьогодні схема руху з існуючими маршрутами. Адже в деяких районах транспорту і так не вистачає, там його треба додавати, а не скорочувати. Ми просимо, аби мерія не наступала на ті ж граблі, що й Львів, де через так звану оптимізацію маршрутної мережі виник транспортний колапс. Також не зрозуміло, яким чином проходитиме перехідний період. Адже в більшості перевізників терміни дії дозволів на перевезення закінчилися ще 22 листопада. Зараз ми здійснюємо перевезення як тимчасові перевізники. 23 лютого цей час стікає і ми уже не зможемо здійснювати перевезення, адже новий конкурс не був проведений.
Також перевізники запевняють, що готові провести окрему зустріч з міським головою, аби зняти з себе підозри в корупційних схемах.
Під час прес-конференції, 16 січня, міський голова Володимир Гройсман, повідомив про наявність тіньових схемах в маршрутних перевезеннях.
- У сфері маршрутних перевезень існує корупційна складова, - каже мер. – Близько третини маршруток мають своїх "покровителів". Ці посередники отримують щомісяця з однієї машини по три - п’ять тисяч гривень. На умовах такої "тіньової оренди" в місті їздить близько 150 маршруток. І з цими посередниками ми не підемо на компроміси... Подібна ситуація була свого часу при ліквідації стихійної торгівлі - посередники різними способами намагалися зірвати вирішення проблеми.
В перевізників інша правда... За їх словами, сьогодні на ринку маршрутних перевезень міста працює 11 підприємств.
- Міський голова натякає на якісь корупційні схеми, які є на маршрутах, - каже Андрій Ковальов. - Ми готові провести окрему зустріч з цього приводу і довести, що це не так. Так, справді є найм перевізників разом з власним транспортом, це було зумовлено економічними умовами (відсутністю дешевих кредитів). Приватні перевізники, які співпрацюють з підприємствами, сплачують близько трьох тисяч гривень на місяць. З цих коштів підприємства, на яких вони працюють, проводять весь комплекс необхідних робіт згідно з діючим законодавством на автомобільному транспорті (сплачує податки, проводить ремонти матеріально—технічних баз, передрейсовий технічний та медичний огляди, інструктажі с техніки безпеки та правил дорожнього руху, техогляд, інвестує кошти на закупівлю нових транспортних засобів) та інші роботи. Щодо співпраці з Трамвайно-тролейбусним управлінням у перевізників є ряд питань: - договір; термін дії договору; в якому статусі залишається приватний підприємець; алгоритм працевлаштування; схема мережі маршрутів; чи буде надаватися перевага перевізникам, що працюють на маршрутах більше 10-15 років; чи буде надаватися першочергове право працювати на маршрутах тим перевізникам, які працюють на них зараз.

Читайте також:
У Вінниці зникне половина маршрутів, серед них, 35, 21, 61, та інші
Чим будемо добиратись? Маршруток у Вінниці буде вдвічі менше
Перевізники написали листа меру Вінниці

Відео дня
Коментарі (84)
  • Anonymous

    Я как водитель 35 маршрута каждый день здаю за аренду маршрута 100 дол. Поэтому догадайтесь кому больше нужны маршрутки???

    Anonymous reply Anonymous

    Спеціально поцікавилась стосовно оренди, так от: найбільша оренда - десь 150 грн. в день, заправка - десь 450-500 грн. в день, здати власнику машини близько 400 і водію залишається 200-250 грн. за 14-18 годинний робочий день. Маловато звичайно, але Саша, здається Ви не водій 35-го маршруту

    Anonymous reply Anonymous

    100 грн - поверю, а 100 бакинских -это ты пи...ш

    Anonymous reply Anonymous

    чувак, союз давно развалился! какие 100 грн?
  • Anonymous

    Да. В любой маршрутке все водители уроды, психи и ХАМЫ!!! Сами виноваты. Относились бы к людям по-человечески, меньше бы на них жалоб было.

    Anonymous reply Anonymous

    Ви абсолютно не маєте права усіх абсолютно водіїв називати такими образливими словами. Звісно між ними є такі, які заслуговують на те, щоб їх гнали з роботи. Я сама особисто стикалась з такими на 61 та 30 маршрутах. Але напротивагу цим, я завжди з задоволенням їду в 36, 60, 35, 47 та 33 маршрутах. Жодного разу там я не спостерігала хамства . А от зі сторони пасажирів навпаки бачила некоректну поведінку. Тому неварто привселюдно публікувати такі слова, як раз Ваше висловлювання про водіїв є хамством.
  • Anonymous

    На рахунок найшвидшого транспорту!!!! Вул Стельмаха, всі маршрутки на цьому маршруті просто реактивні! Від гранда до парка їхав 40 хвилин! Водіїї їдуть 1,2 передача на натискаючи на гашетку, чим здійснюють затори іншому транспорту!Чесно кажучи після того краще дойти до трамвая і поїхати ним! І всі водії як один весь маршрут розмовляють по телефону не звертаючи уваги ні на що! Я за своєчасні муніципальні автобуси, якщо перевізники не можуть дати ладу своїм маршрутам!

    Anonymous reply Anonymous

    на 61 маршруте уроды редкие, от автовокзала до терминала едут 20-30 мин. при этом тормозя всех других участников дор. движения
  • Anonymous

    Маршрутки нада убрать со всей Украины.Там где делают эти бусы они в основном грузовые или груз-пас.,а наш кулибин сделал автобус.Кто садится в маршрутку тот смертник.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up