СБУ взялася за вінницького бізнесмена за півмільйона доларів, але не каже, хто він

СБУ взялася за вінницького бізнесмена за півмільйона доларів, але не каже, хто він
Засновник низки підприємств. Так навиває спецслужба вінницького бізнесмена, якого взяла в роботу, як такого, що привласнив півмільйона доларів.


- Вінницький бізнесмен і четверо підконтрольних йому керівників підприємств в результаті багатоходових хитросплетених операцій привласнили 500 тисяч доларів США, взятих в кредит, - повідомили сьогодні, 16 листопада, у прес-групі управління Служби безпеки України у Вінницькій області. – Вони вивели з іпотеки і переоформили право власності на отриманий банком під заставу цілісний майновий комплекс вартістю 4,5 мільйона гривень, і при цьому не сплатили у держбюджет податків на суму понад три мільйони гривень.

За вказівкою засновника, пояснюють у спецслужбі, керівництво одного товариства отримало у банку кредит під заставу нерухомого майна іншого підконтрольного йому підприємства – заводу переробної галузі агропромислового комплексу області. У загальнодержавному реєстрі обтяжень через це встановили заборону на відчуження цієї нерухомості.

- У 2010 році, у порушення угоди із банком, не виплативши жодної частини боргу і не маючи на меті виплату кредиту взагалі, змовники здійснили низку заздалегідь спланованих незаконних господарських та цивільно-правових діянь, чим створили умови для внесення в окремі офіційні документи неправдивих даних щодо статусу заводу, - інформують далі у Службі безпеки без прізвищ та назв структур. - За новими, сфальсифікованими документами, майно, яке перебувало в іпотеці, незаконно було виведене з-під заборони на відчуження. Після цього змовники фіктивно розпочали процедуру банкрутства юридичних осіб власників заводу, а новим його «власником», стало ще одне, «чисте», підконтрольне підприємство. 

Підприємства, про які йдеться, за даними розслідування, не платили податки та через процедуру банкрутства та виведення ліквідного майна намагались списати борги перед державою. Сума боргу – три мільйони гривень.

За зібраними матеріалами спецслужба порушила кримінальну справу стосовно п’ятьох людей. Їм інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою організованою групою осіб.

Нагадаємо, що зараз триває обшук на Соборній в офісі громадської організації «Голос народу», очолюваної знаним вінницьким бізнесменом Віктором Маліновським. Про те, що відбувається під «Голосом народу», вже перевірили журналісти «20 хвилин». В управлінні Служби безпеки у Вінницькій області від коментарів про обшук у Маліновського утримуються.

Раніше 20minut.ua повідомляла про те, що Віктор Маліновський має проблемний кредит у кількасот тисяч доларів. Стосовно нього порушили кримінальну справу про шахрайство за заявою банку, а потім за рішенням суду закрили. В інтерв’ю RIA підприємець сказав – справа була замовна.
 

Читайте також:

Віктор Маліновський каже, що його замовили

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    а с каких пор СБУ такие дела интересуют? это в их юрисдикции, а то я что-то перестаю понимать
  • Anonymous

    Малина форева. Это его уже пятый или шестой заход в крутое пике?
  • Anonymous

    тепер маліна в феріде телок не буде снімати,мабуть його на зоні мальчики снімуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:38 Всі п’ять команд «Вінницьких вовків» здобули золото на чемпіонаті області з чирлідингу photo_camera 17:17 «Сімейний бізнес» на амфетаміні: на Вінниччині ліквідували наркосиндикат з трьома лабораторіями play_circle_filled photo_camera 16:21 Суд призначив покарання учневі, який підпалив кабінет директора школи 15:25 Шукаєте, де придбати якісні напівфабрикати? Підібрали кращих виробників для вас (партнерський проєкт) Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 15:22 У ДТП на Вінниччині травмувалися діти та водійка авто 14:46 «Ви ж не привезете нам з Вінниці дітей» Чому закрили дитсадок у Гонтівці і який вихід із ситуації 14:23 В Агрономічному затримали двох хмельничан, які збували психотропи photo_camera 13:33 Скільки заробляє керівництво вінницької Нацполіції? Огляд декларацій за 2023 рік 13:04 Молодший лейтенант з Вінниччини отримав грошовий сертифікат від Головкома ЗСУ 13:00 До 70% знижки з карткою Mastercard для нових користувачів онлайн-сервісу Uklon у Вінниці (Новини компаній) 12:17 Водій BMW в'їхав у дерево на вулиці Пирогова у Вінниці, є постраждалі play_circle_filled 11:30 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці? (Новини компаній) 11:21 З криниці на Вінниччині рятувальники дістали тіло жінки 10:30 Для військових на реабілітації у Вінниці влаштували спартакіаду. РЕПОРТАЖ photo_camera 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 20 травня відключатимуть послуги 09:30 День відкритих дверей у Вінницькому національному технічному університеті. Запрошуємо! (Новини компаній) 09:21 Захисники українського неба знищили всі 29 дронів, якими ворог атакував країну 08:51 В останню путь вінничани проводжатимуть Дениса Слободянюка на псевдо «Еколог» 08:20 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up