Трамвай по Коцюбинського: відстань від колії до будинків – 10 метрів

Трамвай по Коцюбинського: відстань від колії до будинків – 10 метрів
Трамвай “зрушив”. Сесія міської ради прийняла перше офіційне рішення щодо майбутнього трамвайного маршруту по проспекту Коцюбинського.

Сьогодні, шостого липня, депутати затвердили відстань трамвайного шляху до житлових будинків.

“Відповідно до державних будівельних норм і законів України, міська рада вирішила: Погодити відстань від осі трамвайної колії по проспекту Коцюбинського (на відрізку від площі Перемоги до залізничного вокзалу) до житлових та громадських будівель в розмірі до 10м.", - йдеться в рішенні міськради. Для порівняння – на Соборній ця відстань складає близько 17-20 метрів.

- Ми розглядаємо можливість, щодо пуску трамваю до залізничного вокзалу через проспект Коцюбинського, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Зараз ми робимо усі розрахунки. Ми розуміємо, що на цій ділянці є певна завантаженість транспортом. Але проектні рішення, які ми зараз робимо дадуть нам відповідь на те, як можна розмістити трамвайне сполучення і як потрібно організувати дорожній рух та паркування. Ми розуміємо, що проект буде дороговартісним, тому ведемо переговори щодо потенційних джерел його фінансування. Поки я не можу говорити про конкретний початок робіт та їх терміни.

За словами міського голови, сьогоднішнє рішення про відстань від осі трамвайної колії до житлових будинків, скоріш за все, буде відображено в майбутньому проекті по будівництву колії.

Одночасно, відповідно до законодавства України (державних будівельних та санітарних норм), відстань від осі колій до будинків повинна бути не меншою ніж 19,8 метри. Разом з тим в законодавстві існує примітка, за якою міськрада має право коригувати цю відстань.

У мерії обіцяють, що все буде зроблено кращим чином. Крім того, за словами міського голови, запуск трамваю по проспекту Коцюбинського не приведе до демонтажу трамвайних колій по Червоноармійській та Фрунзе.

- Навпаки, мова йде про розширення трамвайного сполучення, - каже він. - Це стратегічно важливий проект і в його рамках ми ні в якому разі не розглядаємо демонтаж інших колій. Навпаки, мова йде про розширення трамвайного руху.

Нагадаємо, як повідомляла RIA та 20 хвилин, трамвайна колія по проспекту Коцюбинського була однією з перших в місті, але була демонтована в 1977 році.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Anonymous

    Голосуйте лохи і далі за Вовину "Совість". Ще один безглуздий, для вінничан трамвайний проект, перший - продовження трамвайних колій до Барського шосе.
  • Anonymous

    Я думаю, что строительство виадука на Октябрьской площади выгоднее для города, чем строительство трамвайной линии на проспекте Коцюбинского. Да и зачем эта линия на проспекте? Только для отмывания денег. А виадук разгрузил бы Центральный мост, а то он уже опять трещит, каждый год латают асфальтовое покрытие.

    Anonymous reply Anonymous

    какие виадуки при нашей тесноте
  • Anonymous

    Блин, что нет мест, куда надо трамвай пустить. Пустите его на Старый город или Тяжелов. Туда добраться вообще нереально. До Винницких Хуторов продлите троллейбус. Кому нужен тот трамвай по Коцюбинского???

    Anonymous reply Anonymous

    Сказано ведь Старый город. Кому нужен старый город? Никому. Всё будет в новом.

    Anonymous reply Anonymous

    Мне нужен, я не хочу в Киев ездить через Жмеринку, а на ЖД вокзал через 45 завод.-------------------------------Трамвай на Стагородку?! Пить бросай
  • Anonymous

    А давайте на кожній вулиці міста пустимо трамвай та тролейбус одночасно. Краще б підземку через вул Привокзальну збудували
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up