Партнер рубрики Події

Є кадри і техніка, грошей - немає, виправдовуються чиновники

Є кадри і техніка, грошей - немає, виправдовуються чиновники
Городяни ламають руки-ноги та клянуть владу за нечищені дороги і тротуари, а чиновники категоричні – для очистки снігу нема грошей. Та починають через нечищені території штрафувати… підприємців

Сніг, який випав минулого тижня, вкотре за цю зиму призвів до кілометрових заторів через «кашу» на слизьких дорогах, все більшими ставали крижані глиби на узбіччях та «наростали» нечищені тротуари. А також чимало городян з поламаними руками-ногами та суцільні нарікання.

Звинувачують невмілу владу
– От вона – біда, коли діти дорвались до влади, а що з нею робити – не знають, – нарікав пенсіонер Микола Прокопчук. Чоловік із загіпсованою рукою на перев’язі йшов, обережно намацуючи ногами лід, присипаний снігом. – Я, дитино, вік прожив – і за «совітів», і за незалежності жив у Тернополі. Такого безвладдя ще не зустрічав. Ось там, бачиш, впав і руку зламав, – пенсіонер кивнув убік доріжки поза драмтеатром.

Льодові брили на тротуарах, злегка присипані снігом та притрушені піском, який мало чим рятує від падінь, вже, здається, стали звичним явищем для зимового Тернополя. Коли на вулиці «плюс», лід потихеньку топиться, і пішохідні доріжки перетворюються на жижу під ногами, яка вночі знову замерзає. Вранці двірники її з грубшого підчистять і вкотре притрусять піском…

Відео дня
>Сніг та лід ніхто не прибирає і не вивозить, як, пригадують тернополяни, це було в минулі роки. Ніхто не чистить і узбіч проїжджих частин. І наступний сніг «досипає» вже заледенілі купи, нарікають городяни.
– Наша влада один тротуар підігріла, а решти, напевне, не існує, – нарікав тернополянин Андрій Пашкевич. – Подивіться на дороги. Вони сніг до країв позгортали, це все примерзло. Звісно, тепер, як віддирати, хіба з бордюрами.

Є техніка і фахівці. Нема грошей
Чиновники ж виправдовують нечищені дороги надто потужними снігопадами цієї зими. Мовляв, у грудні за один день випадала місячна норма снігу. В січні також «курило». І першочергово було прочистити центральні магістралі та зупинки громадського транспорту. Це, звітують, і зробили. І лише через брак коштів, неодноразово наголошували у міськраді, сніг з доріг не вивозили.

– Основною причиною не зовсім задовільного стану вулиць є відсутність коштів, – підтвердив начальник відділу технічного нагляду міськради Олег Вітик. – Вистачає і техніки, і кваліфікованих спеціалістів для того, щоб в нормальному стані утримувати шляхово-мостову мережу Тернополя. Немає лише фінансування. Кредиторська заборгованість не погашається, акти за виконані роботи приймають, але не оплачують.

Якщо поступають якісь кошти, їх одразу використовують на солярку та для ремонту техніки, яка ламається мало не щодня, пояснив керівник КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» (далі - МШЕД) Андрій Козак. Тому зарплату працівники отримали лише за грудень. Однак, готові працювати «в борг», бо в іншому випадку взагалі залишаться без роботи.

Натомість влада активно взялась за порядок та штрафує… підприємців за нечищений сніг на їхніх територіях. Чиновники стверджують, що на сьогодні в місті працює більше 5 тисяч підприємців і від них також залежить благоустрій. Мовляв, прилегла територія суб’єктів господарювання – це 50% міста. Щонайменше десять підприємців заплатять від 850 до 1700 грн. штрафу.

Читайте також: Хто ж прибирає дороги Тернополя – «луцькі» чи місцевий МШЕД?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Там написана чи поданий список техніки як я зрозумів для прочистки доріг..А я знаю що є ще друга фірма для роботи по тротуарах парках і т.д. То як з тим бути...Чому тут відповідає якийсь дід ? А де Стемковський ??? Це йому треба дякувати за поломані руки ноги і ребра .!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    "Дід", як ви висловились - то начальник відділу технагляду міськради, тому і відповідає на запитання журналістів. Стемковський відмовився з нами спілкуватись, тому ми направили йому інформаційний запит. Чиновник мав би відповісти на нього протягом 5 робочих днів, однак відповіді поки що немає. Тому ми готуємо скарги на дії чиновника до його беспосереднього керівництва та до прокуратури. Сподіваємось, після цього нам нададуть відповіді на запитання, які турбують тернополян. Щодо іншої фірми, як ви висловились - для роботи по тротуарах, про це написано в статті, посилання на яку є в кінці цього тексту. Читайте і коментуйте)
  • Anonymous

    напишіть, будь-ласка, скільки вже міськрада списала грошей на пальне? ми тоді порахуємо скільки разів ті трактори мали місто обїздити вздовж і поперек!
  • Anonymous

    Добре що гроші на нову машину для мера є

    Anonymous reply Anonymous

    На машину є а в іншому винні москалі, жидва, усі тільки не свободівці
  • Anonymous

    Судячи зі слів посадовця - не має грошей, техніка не працює, але при цьому ломається. Парадокс, бля.

    Anonymous reply Anonymous

    Ага, і зима невчасно прийшла, і сніг наглий такий - взяв і випав. Як кажуть, поганому танцюристові...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up