Партнер рубрики Події

Хто ж прибирає дороги Тернополя – «луцькі» чи місцевий МШЕД?

Хто ж прибирає дороги Тернополя – «луцькі» чи місцевий МШЕД?
Тернополяни лають владу та обурюються через прихід на ринок прибирання в місті приватної фірми з луцьким корінням. Чиновники та переможці тендеру стверджують, що Тернопіль від цього тільки виграє. А місто й далі потопає в снігу та обростає крижаними брудними глибами

Звістка про прихід на тернопільський ринок прибирання немісцевих приватників стала чи не найпопулярнішою новиною у місті.
Городяни активно обговорюють у соцмережах, на вулицях та в компаніях фактичне «знищення» місцевого комунального підприємства, яке прибирало Тернопіль десятки років. Причому пов’язують цей процес саме з приходом на ринок іногородньої фірми.

 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

– На початку року ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» (далі – «ТКС») визнано переможцем тендеру на утримання шляхово-мостового господарства Тернополя, – повідомив начальник відділу технічного нагляду міськради Олег Вітик. – Згідно з укладеною 8 лютого угодою про субпідряд, КП «Тернопільська міська шляхова-експлуатаційна дільниця (далі – МШЕД) виконує роботи з утримання вулично-дорожньої мережі, а «ТКС» - тротуарів та прилеглих територій.

Приватники забажали менше на 2 млн.
Перевага під час тендеру, за допомогою якої приватникам вдалось перемогти, це те, що вони запропонували меншу на 2 млн. грн. суму, аніж пропонувало для чистки Тернополя комунальне підприємство, пояснюють чиновники.
– Ми прийшли на тернопільський ринок з новими технологіями та новітнім обладнанням, – розповів заступник директора ТзОВ «ТКС» Микола Корчак. – Досвід роботи у цій галузі в нас є, адже донедавна ми були в субпідряді в комунальників. Власної «зимової» техніки у нас немає, зате є 6 сучасних пило смоків (для прибирання пішохідної зони – прим. ред.). Однак в травні плануємо закупити ще обладнання, причому для всіх сезонів.

Директор ТзОВ «ТКС» Ігор Швець запевнив телефоном, що всі субпідрядні роботи виконують у Тернополі працівники МШЕД. Вони, мовляв, непогано працюють. Завдяки субпідряду більшість з комунальників уникне скорочення.

Про стосунок до прибирання у Луцьку, як і кількість техніки, з якою нова фірма прийшла на тернопільський ринок, Ігор Швець обговорювати категорично відмовився. Мовляв, пишіть запит, тоді знатимете відповіді. Знає, напевне, чоловік, що за законодавством приватники у запитах зовоб’язані звітувати журналістам лише про використання бюджетних коштів. Запит про минулі «подвиги» можна ігнорувати. В іншому разі, чого б не ствердити, що з минулою діяльністю все гаразд?

Так луцькі чи таки тернопільські?
І директор, і його заступник, підпис якого саме стоїть під угодою з тернопільським МШЕД, заперечують своє «луцьке коріння», стверджуючи, що фірма «ТКС» зареєстрована весною 2012 року саме у Тернополі. Однак, нам вдалось дізнатись, що директор «ТКС» Ігор Швець кілька років тому керував фірмою «Дисконт плюс», яка займалась подібною діяльністю у Луцьку. Заступником міського голови на Волині у той час був теперішній зам мера Тернополя Владислав Стемковський. Саме цього чиновника тернополяни в соцмережах «пов’язують» з лобіюванням інтересів фірми «ТКС».

Про причетність до прибирання у Луцьку «Дисконт плюс» Микола Корчак, як стверджує, - не знає. Однак, коли ми поцікавились, чи правда, що кілька років тому у «Дисконт плюс», як стверджують волинські ЗМІ, прокуратура виявила порушень більш як на 40 млн. грн., чоловік відповів: «Так тієї фірми вже давно немає»!

Стемковський наразі мовчить
Залишив наразі без відповіді питання про порушення та свою причетність до роботи «Дисконт плюс» та «ТКС» і сьогоднішній заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський. Точніше не проігнорував, а обурився, мовляв, якщо питаєте, як у чиновника, то пишіть запит. Що ми і зробили. Невдовзі, сподіваємось, заступник тернопільського мера таки відповість, чи не було його звільнення з Луцької міськради пов’язане з порушеннями, виявленими у «Дисконт плюс». Як і про те, який має стосунок до появи «ТКС» на ринку прибирання у Тернополі. Усі відповіді ми готові надрукувати в одному з наступних номерів «RIA плюс».

Тернополяни обурюються, що бюджетні кошти тепер йдуть через посередника. Кому саме була потрібна така схема і що від цього виграє Тернопіль – питання залишається відкритим.
– Приватники на ринку менше місяця, тому поки рано оцінювати їхню роботу, – каже Олег Вітик. – За рік, а саме стільки вони працюватимуть у Тернополі за умовами тендеру, побачимо. Наразі тішить, що завдяки субпідряду вдалось уникнути звільнень чималої кількості працівників МШЕД, які таки знають цю роботу та вміло її виконують.

Читайте також: Є кадри і техніка, грошей - немає, виправдовуються чиновники

Куди скаржитись, коли виникли проблеми через нечищені дороги
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Anonymous

    Справа в тому, що це чудо Камінський є шісткою відомого кримінального авторитета. Через цього і пропхали цю фірму. От і маєте Свободу, наших обранців з кримінальним смородом. Ой скоро, дуже скоро продалися.
  • Anonymous

    Надала ы стемковського на одну вцылылу березу
  • Anonymous

    Геть сволотівців, працювати не вміють зате з куцого бюджету крадуть як їх опоненти(вчителі) з ПР
  • Anonymous

    Все очень просто - ДЕНЬГИ! А именно бюджетные деньги которые можно украсть...Специально уволили бывшего начальника МШЕДА поскольку он не давал проворачивать подобное. Поставили козачка засланного...и поехали...Выгнали ворюгу из луцка, так он к нам перебрался. И своих побратимов привез с тремя пылесосами и одним трактором. Был бы Надал порядочным человеком - выгнал бы такую шваль как стемкоского сраной метлой...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up