У міськраді кажуть, якщо «канадський» асфальт тиждень тримається – це вже добре

У міськраді кажуть, якщо «канадський» асфальт тиждень тримається – це вже добре
Відео в Youtube про те, як вінницькі дорожні працівники укладають асфальт прямо у воду, обійшов в прямому сенсі всю Україну. Журналіст RIA поїхав на вулицю Порика, щоб подивитися на ті самі відремонтовані «канадським» асфальтом ями. Чиновники у Вінниці говорять - це нова технологія.

Ролик вінничанина Володимира Коваля був викладений в інтернет в кінці лютого і набрав за тиждень майже 26 тисяч переглядів. Щоб подивитися на відремонтовані «закордонним» асфальтом ями, журналіст спеціально відшукав їх на вулиці Порика.

Відео дня
>

Треба сказати, що дорога по вулиці Порика знаходитися не в найкращому стані - у цьому може переконатися кожен, проїхавшись по ній. Але кілька відрізків таки відремонтовані. Там, де були великі ями, дорожні служби ставили експерименти з новою сумішшю - про це розповів на прес-конференції, яка проходила четвертого березня в міськвиконкомі, начальник департаменту господарства та благоустрою Вінницької міської ради Ігор Корольчук.

- Треба відразу зазначити, що в цьому році стан доріг значно погіршився через погодні умови по всій Україні, та Вінницю це теж не обійшло. Якщо говорити про дорожні роботи, то тут ми використовуємо декілька технологій - це холодний і гарячий асфальт, гума, для спарювання швів і асфальт з додаванням «канадської» суміші. Ми, починаючи з жовтня минулого року, ставимо експерименти з асфальтом, щоб проводити ремонт ям на тих ділянках, де воду не можна відкачати. Спеціально для цього ми спочатку закупили ізраїльський асфальт, і укладали його в сухі і в спеціально наповнені водою ями. В результаті - асфальт тримається. У цьому році ми закупили «канадську» суміш «Perma-PATCH», щоб поставити експеримент на вінницьких ямах ще раз. Якщо ця суміш витримає погодні умови, то ми будемо використовувати його як тимчасові латки, тому що він в півтора рази дешевший, ніж ізраїльський. Це дасть нам можливість зменшити кількість ям на дорогах.

Заасфальтовані ями, які були відремонтовані за допомогою «канадської» суміші, ще тримаються?
- Вже пройшов тиждень, і асфальт ще тримається - це вже хороший результат. Ці тимчасові латочки всього лише на кілька місяців, після чого ми будемо проводити поточний ремонт дороги з використання гарячих бітумних сумішей. Якби ми не проводили ремонт взимку, то на ремонт навесні нам довелося б витратити в п'ять разів більше грошей.

На відео від холодного «канадського» асфальту іде пара. Чому?
- «Канадський» асфальт взагалі виготовляється в холодному вигляді і розпаковується в пакети. Але під час перемішування асфальт підігріли. Дорожні працівники відразу поїхали і почали укладати теплий асфальт - через це і йшла пара.

Скільки коштує тонна «канадського» і «ізраїльського» асфальту?
- Тонна ізраїльського асфальту коштує 2400 гривень. Якщо «канадський» асфальт себе зарекомендує, то ми будемо купувати саме його, тому що він до того ж вдвічі дешевше - 1200 гривень за тонну (для порівняння – тонна звичайного асфальту коштує близько 500 гривень – прим. ред.).

Чому ви вирішили додавати до холодного асфальту «канадську» добавку?
- Ви повинні розуміти, що у дороги є два вороги - це морози і вода. Якщо з морозом можна боротися простим асфальтом, то вода на дорогах - це просто біда. Ось тому ми вирішили спробувати цю «канадську» суміш. Це ініціатива, але результат побачимо пізніше.

Які вулиці ви вже відремонтували?
- На сьогоднішній день ми відремонтували дороги на 53 вулицях. Гострі проблеми на окремих ділянках доріг ми прибрали. Зараз ремонту доріг вимагає кілька вулиць. Дороги у нас в непоганому стані, якщо згадати те, що основні дороги у Вінниці не ремонтувалися з 80-х років, а почали робитися тільки в 2006 році. У цьому році дорожні бригади почнуть ремонт доріг у квітні-травні. Дороги у Вінниці будуть відремонтовані до середини червня.

Якщо на дорозі велика яма, то куди можуть звернутись вінничани, щоб її відремонтували?
- Усі вінничани можуть звернутись на сайт міської ради, або за телефоном 15-60. Потім мені у той же день повідомлять про це, і я дам доручення, щоб наші працівники розібралися в цій ситуації.
 

Читайте також:

Міськрада переконує, що засипання дірок в асфальті - це канадські технології

Винницкие дороги: Асфальт сошел раньше снега

Особенности национального наноасфальта

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Anonymous

    разочарую...он действительно "канадский" его там разработали, а производят по технологии на украине тоже кажеться....ет как французкие булочки, ..хотя в мерии дебилоиды..они могут и из канады его закупать и дедушка изя на лодке и велике сюда привозить ))))..хороший кстати асфальтик, мы таким в гостинице закатывали места возле люка...в прошлом году закатали, досих пор стоит....а у мерии радуються.что неделю выдержал....видать идерасты размешали его с обычным, или гравием...99% к 1% смеси ))) а потом делают такие глазки О_о ..типа а кули он развалился )))

    Anonymous reply Anonymous

    Коментировать такую ахинею про канадский асфальт даже не хочу , тупо нас за дятлов считают((
  • Anonymous

    кстати, что то мы про ГАРАНТИЮ на асфальт забыли...по гарантии пусть фирма вовочки латает, за их бабло....
  • Anonymous

    гройсман! ехай в канаду!

    Anonymous reply Anonymous

    На колыму его, там точно надо его опыт по укладке гарячего асфальта при неблагоприятных погодных условиях.

    Anonymous reply Anonymous

    Не в Бирабиджан.
  • Anonymous

    1. Берем на заводе асфальт по 500грн/т 2. лепим этикетку "Канадский" 3 продаем по 1200грн/т . . 4. PROFIT! p.s. Люди, да они нас за дураков держат. И не плохо отмывают денег...

    Anonymous reply Anonymous

    Так в том то и дело
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up