На синцях вінничанки держава заробила 850 гривень

На синцях вінничанки держава заробила 850 гривень
Дав колишній дружині в ніс кулаком – і отримав судимість. Ні, чоловіку ув’язнення не присудили. Його покарали копійкою. За жіночі синці, як легкі тілесні ушкодження, в дохід держави пішло 850 гривень штрафу.

Розлучилася пара вінничан, але лишилася жила в одній квартирі. Стосунки були натягнуті. І одного дня чоловік не стерпів. Втулив кулаком жінці між очима, бо почув запах одеколону зі звареного ним борщу й залишеного на плиті в каструлі…
Причини і наслідки одного єдиного, але влучного удару, нанесеного у вінницький квартирі у квітні цього року, спочатку розбирало слідство, а третього жовтня – Вінницький міський суд. Підсудний – раніше не судимий вінничанин. Потерпіла – його колишня дружина. Остання викликала міліцію, щойно отримала кулаком в перенісся. Написала заяву й довела до судового розгляду те, що зазвичай лишається прихованим від сторонніх в чотирьох стінах.
Ймовірно, через побої це подружжя й розлучилося. Принаймні, потерпіла на суді сказала, що бита була не вперше. Та винуватець не заперечив своєї причетності до появи останніх синців на жіночому обличчі, тому суд вирішив докладно в цій історії не копатися.
Зі свідчень обох, потерпілої й обвинуваченого, виходить така картина. Чоловік наварив собі борщу, бо після розлучення жінка годувати його перестала, поїхав десь у справах, а каструлю лишив на плиті. Коли повернувся, то побачив, що страва зіпсована.
Чоловік заявив, що колишня вилила в каструлю одеколон. Мовляв, за це він поквитався. А жінка у своїй свідченнях цей момент обійшла. Не призналася. Тож лишається здогадуватися, чи робила вона капость. А далі - свідчення обох сходяться.
Жінка в момент повернення чоловіка додому була у своїй кімнаті з дочкою і говорила по телефону. Щойно вона поклала слухавку – почула лайку з нецензурними висловами на свою адресу і тут же отримала кулаком межи очі.                  
«Підсудний наніс їй удар кулаком правої руки у верхню частину перенісся. Внаслідок цього в потерпілої виникли синці на обличчі, які згідно висновку експерта належать до легких тілесних ушкоджень», - констатував суд.
Експертизу жінка пройшла наступного дня й поки тривало розслідування, заяви своєї з міліції не забрала. І через чотири з половиною місяці суд, заслухавши обидві сторони, підтвердив кваліфікацію злочину, дану слідством, і виніс звинувачувальний вирок.
Міру покарання суддя призначав, врахувавши каяття підсудного, як пом’якшувальну обставину. І чоловіка визнали винним та зобов'язали у якості покарання сплатити штраф розміром 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Тож синці потерпілої принесли в дохід держави 850 гривень.

Синці справді бувають кримінально карними
Зазвичай чуємо, яка закривають кримінальні справи через те, що хтось комусь наніс лишень легкі тілесні ушкодження. Цей випадок – ілюстрація, що за незначні травми все ж судять, і хоча б штрафом, але карають.

Покарання за умисно нанесені травми невеликої тяжкості визначає стаття 125 Кримінального кодексу України. Що вона обіцяє?  
За умисне легке тілесне ушкодження:
- штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 850 гривень),
- до 200 годин громадських робіт,
- або до року виправних робіт.
За умисне легке тілесне ушкодження, яке спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності:
- до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян штрафу (до 1,7 тисяч гривень),
- 150-240 годин громадських робіт,
- до півроку арешту,
- або два роки обмеження волі, як максимальне покарання.
 

Читайте також:
Звела двох охочих до інтиму на вінницькому вокзалі за 50 гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Тут нет морали, это прейскурант. Прежде чем затолкать жене зубы в глотку, проверь, есть ли у тебя деньга в кармане. Иначе, за "наодеколоненый" борщ, поедешь валить лес в экологически чистые районы нашей Родины.
  • Anonymous

    лучше б в рот ее отзалупил
  • Anonymous

    Ну й дурень! Потрібно було ту каструлю їй на голову одягнути...
  • Anonymous

    а де мораль?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим 16:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up