Молитва за Україну: Боже Великий Єдиний

Молитва за Україну: Боже Великий Єдиний
"Боже великий, єдиний, нам Україну храни" це дійсно українська національна молитва, духовний і церковний гімн України. Більшовицький тоталітаризм на нього наклав табу. Тільки за роки незалежності України він зазвучав з новою силою.

Слова "Боже великий, єдиний, нам Україну храни" написав Олександр Кониський (1836, Переходівка, Чернігівська область — 1900, Київ), музику Микола Лисенко (1842, с. Гриньки, Полтавська область — 1912, Київ).

Вперше духовний гімн прозвучав у Тернополі. 1 серпня 1885 року на літературно-мистецькому вечорі, присвяченому пам’яті відомого українського письменника та історика Миколи Костомарова. Духовний гімн одразу став дуже популярним у Галичині і на Буковині. На початку двадцятого століття повернувся і на Велику Україну. Більшовицький тоталітаризм на нього наклав табу. Тільки за роки незалежності України він зазвучав з новою силою.

У Греко-Католицької Церкви та УПЦ Київського патріархату існує традиція співати «Молитву за Україну» після відправи.

Відео дня
>Молитва за Україну
Боже великий, єдиний,
Нам Україну храни,
Волі і світу промінням
Ти її осіни.
Світлом науки і знання
Нас, дітей, просвіти,
В чистій любові до краю,
Ти нас, Боже, зрости.
Молимось, Боже єдиний,
Нам Україну храни,
Всі свої ласки-щедроти
Ти на люд наш зверни.
Дай йому волю, дай йому долю,
Дай доброго світу,
Щастя дай, Боже, народу
І многая, многая літа.

Варто прочитати:
Війна проти присутності християнства в суспільстві
Не всі загинуть у Московському патріархаті і не всі врятуються у Київському
Молися. Будеш жити довше

 



Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Жопой нужно шевелить а не попов кормить.
  • Anonymous

    прдлагаю помолиться за украину во время уборки снега. Так хоть что-то для неё полезное сделаете. А то просто умиляют разные пустобрёхи, у которых серрдце за украину болит, а руки ничего полезного для неё не делают.
  • Anonymous

    Галицаї замутили рімейк російського імперського гімну "Боже,царя храни" і тішаться.Ну,я не можу з цих придурків просто...

    Anonymous reply Anonymous

    Які ж ці українофоби дурні. тобі люди підсказують тихенько в дурці співай

    Anonymous reply Anonymous

    Не хочешь молится за Украину пой себе тихонечко Вставай проклятьем заклейменный... только тихонько пой что-бы не разбудить соседей по палате в дурке

    Anonymous reply Anonymous

    Вся ваша Украина -сплошная дурка,а вы так молились,что разбили лбы и заработали черепно-мозговые травмы,но лучше жить от этого не стало."Заставь дурака богу молиться..."

    Anonymous reply Anonymous

    О чем глаголишь ущербный?

    Anonymous reply Anonymous

    Не нравится тебе наша Украина - вйо в подпрыжку

    Anonymous reply Anonymous

    так це ж москаль. українці усі люблять свою країну.

    Anonymous reply Anonymous

    автори гімну то не галичани
  • Anonymous

    пусть бог хранит все страны..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up