Папа Римський Франциск геїв не засуджує

Папа Римський Франциск геїв не засуджує
Сьогодні, 29 липня, глава Католицької церкви Папа Римський Франциск, кажучи про священиків з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, закликав не засуджувати і не маргіналізувати геїв.

Як повідомляє сайт Кореспондент, посилаючись на видання Corrierre della Sera, Франциск зробив відповідну заяву в ході прес-конференції підсумовуючи свою поїздку до Бразилії.

- Якщо людина - гей, і знаходиться в пошуках бога, і його наміри чисті, хто я такий, щоб судити його?, - сказав понтифік. - Слід пробачити священиків-гомосексуалістів, а їх гріхи - відпустити. Проблема полягає не в сексуальній орієнтації людей, а в лобі, проведеному різними групами людей.

Попередник Франциска Бенедикт XVI дотримувався більш жорсткої позиції. Він видав заборону на прийняття духовного сану людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Відео дня
> Читайте також:

Ватикан хоче зарахувати Іоанна Павла II до лику святих

Папа Римський закликає не витрачати даремно грошей та не засмічувати планету

Кров Іоана Павла ІІ зберігатиметься за 86 км від Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт) 12:13 Військові 120-ї бригади тероборони отримали нове обладнання для боротьби з окупантами photo_camera Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 11:28 Уламки дрона пошкодили енергетичний об'єкт на Вінниччині: 23 тисячі людей були без світла 11:09 У Вінниці наступного місяця працюватиме 31 пришкільний табір 10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up