Терориста і його арсенал зброї взяв спецназ на Малих Хуторах без стрілянини. Генерал домовився

 Терориста і його арсенал зброї взяв спецназ на Малих Хуторах без   стрілянини. Генерал домовився
Без штурму і стрілянини обійшлося затримання мешканця мікрорайону Бучми, який взяв до працівників міліції зброю. Він погрожував підірвати все, що в нього дома є. А був - цілий арсенал. Пістолети, гвинтівки, гранати... Малі Хутори ночували з міліцією і під загрозою вибуху.

Спецназівці проникли в будинок на вулиці Затонського після 10.00 ранку, а чатували там майже 12 годин, з 20.00 минулого вечора, 19 листопада. Зайшли тільки сьогодні вранці, але не штурмом - без стрілянини. Озброєний чоловік здався. 

Десятки міліціонерів, вибухотехніки, спецпідрозліли „Беркут” і „Сокіл” та міліцейське керівництво. Були на місці також керівник УБОЗУ, начальник міської міліції і особисто генерал. Останній і вів перемовини з чоловіком, що тероризував мікрорайон і наражав Малі Хутори на небезпеку вибуху. 
{photo_gallery id=1744|}

- Упродовж ночі працівники міліції вели переговори зі злочинцем, який забарикадувався у власному будинку з арсеналом зброї, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. 
Вона пояснила, що міліція вчора ввечері прийшла з обшуком до 43-річного вінничанина, який підозрюється у скоєнні крадіжок з проникненням у житло. І цей чоловік зненацька дістав вогнепальну зброю, пригрозив застосувати її та наказав правоохоронцям залишити будинок.
{photo_gallery id=1745|}

Відео дня
> На місце одразу виїхали слідчо-оперативна група міліції та бійці спецпідрозділів. Правоохоронці перекрили вулицю і нікого не впускали й не випускали з району, де замінувався терорист. Репортер на місці чув, як працівники міліції між собою називали винуватця надзвичайної події "чорним археологом" і має він три вищих освіти. А місцеві мешканці говорили про нього, як про наркозалежного.

Нагадаємо, що вмовив здатися озброєного вінничанина особисто Віктор Русин. Він керував операцією та зумів переконати його добровільно здатися та впустити працівників міліції в будинок. 

- З 21.00 до двох ночі через вікно велися переговори зі зловмисником, - каже Віктор Русин. - Він сказав, що будинок та вхідні двері заміновані, і у будь-яку мить він усе підірве. Після годин переговорів вдалося вмовити чоловіка добровільно видати зброю, що знаходиться в будинку. Через загратоване вікно вночі він передав частину зброї - три гранати, пістолет, автомат з глушником невстановленої марки та два ножі з ознаками холодної зброї. Тоді пообіцяв, що вранці впустить працівників міліції в помешкання.

І до самого ранку, як розповіли в міліції, на контакт терорист не йшов. Прилеглу до замінованого будинку територію всю ніч охороняли працівники міліції. Чатували, аж поки о 10.00 43-річний вінничан погодився впустити в свій дім, знову ж таки, тільки генерала. Далі – видав міліціонерам зброю.

 

- Досі на місці працює слідчо-оперативна група міліції, вибухотехніки, експерти-криміналісти, - каже Анна Олійник. - З будинку затриманого вилучається зброя та боєприпаси. Це гранати, пістолети, гвинтівки. Затриманий дає покази.

Вже відкрили кримінальне провадження. Стаття - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Крім того, як сказали у секторі зв'язків з громадськістю обласної міліції, затриманому доведеться відповідати за незаконне зберігання зброї та боєприпасів. А за це загрожує до семи років тюрми.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Anonymous

    Кирпичи - это уже тяжёлая артиллерия... Куда бы полтонны керамзита спрятать, блин...
  • Anonymous

    Ну там вроде ж известно, почему так пришлось.
  • Anonymous

    Я, кстати, не знал.
  • Anonymous

    Есть фотки. На которых видно что их спилили болгаркой или чем то подобным xD Собсно сама гранаты муляжи. Выходит что раз эти муляжи они описали то ним можно всех убить xD Скоро кирпичи в доме описывать будут как оружие
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький 10:15 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up