Тернопіль: є шанс, що нові депутати отримають мандати

Тернопіль: є шанс, що нові депутати отримають мандати
Питання про ситуацію, що склалася в Тернопільській облраді, ЦВК запланувало розглянути у четвер, 7 лютого.

Якщо рішення про введення до зали 19 обранців краян буде позитивним, то цілком реальним виглядає шанс налагодження роботи найвищого представницького органу Тернопілля. Тоді 12 лютого дійсно відбудеться бюджетна сесія облради.

- Призначення розгляду питання про Тернопільську облраду фактично стало результатом наших перемовин у Києві, - каже уповноважений представник фракції ВО "Свобода" Марія Чашка. – Ми привезли з собою чимало документів. Нормальні люди, нормально працюють… Якщо хочете офіційний коментар з даної ситуації, то давайте зустрінемося, поговоримо. На деякі питання я не уповноважена відповідати.

Нагадаємо, керівництво обладміністрації заявило про готовність звернутися до Верховної Ради з проханням визнати Тернопільську обласну раду недієздатною і призначити перевибори, якщо 12 лютого сесія знову не відбудеться. Власне, владу не так цікавить саме засідання, як ухвалення бюджету-2013. Через те, що облраду "лихоманить" уже третій місяць, Тернопільська область – єдина не ухвалила кошторис на цей рік.

За словами позафракційного депутата Степана Барни, наразі неможливо прийняти бюджет-2013 не тільки через певну політичну кризу, а й тому, що досі не ввели давно обраних депутатів.

- Ми звертаємося до громади, до журналістів і інформуємо, що та ситуація, яка сьогодні склалася в територіальній виборчій комісії, це є так званий шостий округ в Україні, - каже депутат. - Люди висловили своє волевиявлення, але 19 депутатів досі можуть виконувати свої повноваження.

Окрім того, він вважає, що автори бюджету займаються окозамилюванням, розповідаючи про щасливе майбутнє краю і в той же час приховуючи, що бюджет районів на 2013-й приблизно на 50 мільйонів гривень менший, ніж минулого року. І це без урахування підняття цін на енергоносії та зростання зарплати. Тож депутат пприпускає, що влада намагатиметься економити за рахунок закриття шкіл, груп у садочках і ліжкомісць у лікарнях.

Нагадаємо, інтерес до справ у Тернополі ЦВК проявила, коли до неї особисто звернулися нардепи від нашого краю, а також перший заступник голови облради Сергій Тарашевський. Відтак згодом свободівці відрядили власну делегацію до Києва – на переговори.

Прочитати про це можна: Тернопіль: бюджет Тернопілля на 2013 рік можуть прийняти 12 лютого

Тернопіль: що буде з облрадою – залежить від рішення президії

Тернопіль: сесію облради скликатимуть щочетверга
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    як ви трутні вже за(бали людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up