У Вінниці знову протестували проти Monsanto

У Вінниці знову протестували проти Monsanto
Близько 30 вінничан сьогодні, 13 червня, знову вийшли на акцію протесту проти компанії «Monsanto», яка серед решти розглядає і вінницьку земельну ділянку для будівництва заводу з виробництва насіння кукурудзи.

За словами отамана козацького полку ім. Івана Богуна Володимира Воловодюка, незважаючи на те, що компанія декларує, що тут планується виробляти виключно насіння традиційної селекції, репутація компанії в світі не дає підстав вірити цьому.
- Тому ми хочемо не допустити, щоб така компанія з’явилась ні у Вінниці, ні в іншому місті України, - каже Володимир Воловодюк.
Акція протесту приурочена до засідання спеціальної комісії в обласній раді, яка мала розглянути питання будівництва у Вінниці «Monsanto». Організатори акції зізнаються, що самі ініціювали засідання комісії.
- За результатами засідання ми мали прийти до якоїсь єдиної точки зору, напрацювати спільні рекомендації міській раді і винести їх на розгляд сесії облради, - каже голова комісії Наталя Солейко. – Але засідання комісії перенесли на 18 червня, оскільки сьогодні на комісію прийшли не всі її члени. Сесія обласної ради запланована на 22 червня.

Коли в облраді Наталя Склейко говорила про перенесення засідання комісії, під стінами приміщення протестуючі з плакатами «Ні, ГМО!» скандували «Геть Монсанто!».

Відео дня
>

 

Читайте також:

У Вінниці «Монсанто» може купити 80 га землі у Східному

Проти Monsanto протестували у 52 країнах

Екологи та аграрії проти розміщення заводу "Монсанто" у Вінниці

Monsanto не залишає ідею побудувати у Вінниці насіннєвий завод, мерія ще думає

Вінничани протестували проти заводу «Монсанто» у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Anonymous

    Шкода цих неграмотних (а де взяти грамотних?) та пограбованих Кравчуком, Кучмою, Ющарою та Янучарою бабусь та дідусів. Їх знову хтось використовує у своїх інтересах.
  • Anonymous

    ты сказочный идиот)
  • Anonymous

    Теоретик Д.Шевчук. Ніхто не заважає вам одягатись в одяг з натуральних тканин, їісти цукерки без ароматизатоів і м"ясо з ринку. Хватить грошей , на здоров"я. Створити свою швейну фабрику вам теж ніхто не заважає. Можна й готову Володарку чи Поділля викупити, бо чомусь в збитках вони по вуха від конкуренції з китайською продукцією. Все можна, бо ляляля - не мішки тягати.
  • Anonymous

    кстати, гей-парады тоже во многих странах проводят
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up