Терорист, затриманий на Малих Хуторах, виправдовується: „Збирав арсенал на випадок війни”

Терорист, затриманий на Малих Хуторах, виправдовується: „Збирав арсенал на випадок війни”
Вінничанин, який цілу ніч тероризував міліцію й сусідів погрозами підірвати свою хату і все навколо, пояснив: зброю та боєприпаси збирав роками, бо готувався до війни...

Гранати, пістолети й глушники та магазини до них і різного калібру набої. Це далеко не повний перелік арсеналу зброї, який вчора, 20 листопада, вилучили під час обшуку в хаті 43-річного мешканця Малих Хуторів.
Як чоловік погрожував всіх перестріляти, а потім підірвати свій дім, „20 хвилин” інформувала в репортажах з місця. А як озброєного вмовляли здатися, читайте тут: „Терориста і його арсенал зброї взяв спецназ на Малих Хуторах без стрілянини. Генерал домовився”.
Сьогодні, 21 листопада, у секторі зв’язків з громадськістю розказали, що власник незаконного арсеналу, який вилучали і документувати цілий день, непрацюючий. Він пояснив, що зброю та боєприпаси збирав роками.
- Сказав, відшукував та викопував все у лісах і у такий спосіб готувався до бойових дій, якщо раптом розпочнеться війна, - переказують пояснення затриманого працівники міліції.
Ось що в нього вилучили: арбалет, пістолет ТТ, карабін з прицілом, саморобний пістолет, сигнальний пристрій, пістолет іноземного виробництва, пневматичну гвинтівку, 14 учбово-імітаційних запалів, три гранати Ф1, тротилову шашку, п’ять глушників, чотири магазини до пістолетів, 15 зарядів до сигнального пристрою, 2153 різнокаліберних набоїв і близько 35 кілограмів схожої на ртуть речовини. Мало ймовірно, що все це чоловік викопав, як каже. На фото із обшуку, які розмістили на сайті управління міліції, видно: зброя – не залізяччя. Все запаковане в нових чохлах.
- Де насправді затриманий взяв весь цей арсенал зброї і навіщо зберігав, наразі з’ясовує слідство, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. - Вилучене направили на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.
Зважаючи на пояснення „чорного археолога”, могла бути експертиза не тільки балістична, а й психіатрична. Але як дізналася редакція в міліції, таку експертизу затриманий вже проходив. На кілька одиниць зброї він мав офіційний дозвіл.   
Слідчий відділ відкрив кримінальні провадження за двома статтями. Перша - про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу (чоловік обіцяв перестріляти півсотні працівників міліції, які стерегли його будинок, поки велися переговори). Друга – про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. І санкція за арсенал суворіша. До семи років тюрми.
Нагадаємо, що чоловік також підозрюваний у крадіжках з проникненням. Принаймні, через це до нього прийшла із санкціонованим обшуком міліція напередодні затримання і в решті виявила все, що в чоловіка є „на випадок війни”. Тепер кажуть, що оперативну інформацію про зброю мали, але не розраховували, що арсенал аж такий.








 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    На Севере это в порядке вещей. Без всяких бумаг о легализации. У самого был сейф с "соколом", дробью, пыжами. Патроны сам мутил грустными вечерами. На выходных любил выйти за дом в лес и подстрелить куропатку. Иногда попадался и заяц. А как переехал в Украину, то перестал быть охотником ))) А то, что у нас по стволу лежит в каждой второй хате - это я согласен. Какой мент будет врываться с обыском к простому мужику?
  • Anonymous

    Грибы, знаете ли, тоже всякие бывают. :)
  • Anonymous

    В общем-то, Юра, если кому и приписать терроризм, так тому мудаку, что 35-е маршрутки палил... так нет же. Уже и не ищут, да? (Однако, один из отморозков, устроивших взрыв в минском метро, сильно похож на тот фоторобот... может, хоть там возмездие настигло. Но скорее всего схожесть морд, эти уроды на удивление похожи...).
  • Anonymous

    Усохни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up